Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnā sieviešu slepkavību jeb femicīdu skaits šī gada pirmajos divos mēnešos ievērojami pieaudzis salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad upuru skaits jau sasniedza rekordaugstus rādītājus, atsaucoties uz vietējās organizācijas ziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Līdz februāra beigām valsts jau piedzīvojusi 61 sieviešu un meiteņu slepkavību, kas tieši saistīta ar viņu dzimumu, nedēļas nogalē norādījusi femicīdu observatorija un nevalstiskā organizācija “La Casa del Encuentro”. Aizvadītajā gadā šajā laika posmā veiktas 56 slepkavības.

No 61 upura 57% noslepkavoti savās mājās un 20% no sievietēm bija iesniegušas iepriekšēju sūdzību. Šogad femicīdu rezultātā Argentīnā par bāreņiem palikuši 77 bērni.

Laikraksts “Buenos Aires Times” janvāra sākumā, atsaucoties uz Valsts Ombuda biroju, ziņoja, ka 2023. gadā Argentīnā nogalinātas 322 sievietes, kas ir vidēji gandrīz viens femicīds dienā.

Atklājies, ka gandrīz 60% pagājušā gada femicīdu upuru nogalinātas tieši mājās, darba vietā vai dzīvesvietā, kas dalīta ar slepkavām. Trijos no četriem gadījumiem starp cietušo un slepkavu bijušas jau iepriekš pastāvošas attiecības, uzsvērts paziņojumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!