Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) skaidros, vai kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes komandējumā uz Austrāliju kādu labumu nav guvis arī ministres dzīvesbiedrs, kurš kopā ar viņu devās braucienā.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs portālam "Delfi" paskaidroja, ka birojs vēlas noskaidrot vai Kultūras ministrijas (KM) amatpersonu pieņemto lēmumu un budžeta līdzekļu izmantošanas rezultātā kādu labumu nav guvis arī ministres vīrs – Ants Grende.

KNAB lūdzis KM sniegt papildu informāciju saistībā ar šo komandējumu un, izvērtējot saņemtos materiālus, izlems par pārbaudes uzsākšanu par iespējamo interešu konfliktu.

Portāls "Delfi" vēstīja, ka policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu  vērsies portāls "Pietiek.com". Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse sacīja, ka žurnālista Lato Lapsas parakstītais iesniegums ir saņemts, policija iepazīsies ar tajā minēto informāciju un pēc tam pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu. Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

Mediji pauda sašutumu par šo braucienu, sakot, ka pēdējās komandējuma dienās Austrālijā Jaunzeme-Grende pārcēlusies uz dārgāku pludmales viesnīcu, kas turklāt neatrodas tuvāk politiķes apmeklētā pasākuma norises vietai. Kā norādīja LNT Ziņas, Kultūras ministrijas ierēdņu sniegtā informācija liecina, ka ministres vīrs dzīvojis par valsts naudu apmaksātā viesnīcā.

Kritiku par šo braucienu izteicis arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš solījis stingrāk vērtēt nepieciešamību politiķiem doties komandējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!