Foto: F64
Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes komandējums uz Austrāliju būtu izvērtējams, lai noskaidrotu, vai ieguvums no tā ir samērojams ar izdevumiem, raidījumam “900 sekundes” ceturtdien pauda valsts kontroliera amata kandidāte, līdzšinējā Valsts kontroles padomes locekle Elita Krūmiņa.

Savukārt pati ministre laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" intervijā notikumus ap viņas komandējumu nosaukusi par linča tiesu, sakot: "Viens cilvēks - šajā gadījumā kultūras ministre - tiek nogrūsts pie zemes, visi metas virsū un sit. Šis konkrētais ir uzbrukums numur pieci. Valda milzīga nežēlība".

Jaunzeme-Grende saka, ka viņai notikumi sāpot "gan personiski, gan valstiski".

"Apsūdzēt ministri vēl pirms tam, kad noskaidrots, kas ir izdarīts Austrālijā - kas tas ir? Linča tiesa? Mēdz teikt, ka gudri cilvēki apspriež idejas, vidējie apspriež notikumus, bet muļķi apspriež citus cilvēkus. Es mēģināju skatīties uz potenciālu un radīšanu. Ja tas nes vērtību un atdevi, ja ir sasniegts labs rezultāts, ja valstij no tā ir labi, tad apspriest - divas nedēļas vai viena nedēļa - tas ir neproduktīvi un pat bīstami. Iedomājieties, cik liels cilvēku skaits nodarbojas ar sēnalu šķirošanu, ar neko, nevis rada vērtības," intervijā atzīst ministre.

Savukārt Krūmiņa norādīja, ka ministres vizīte, kurā viņa devusies kopā ar dzīvesbiedru, būtu vērtējama, gan piebilstot, ka par šiem notikumiem uzzinājusi tikai no preses.

Jau vēstīts, ka Jaunzeme-Grende komandējumā devās 23.decembrī un Latvijā atgriezās 5.janvārī.

Komandējums un tā izmaksas sabiedrībā raisījuši plašas diskusijas par tā lietderību, kā arī laiku, proti, komandējums noticis garajās Jaungada brīvdienās.

Pārbaudi sākusi Valsts policija, bet premjers Valdis Dombrovskis (V) paziņojis, ka stingrāk uzraudzīs ministru komandējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!