Daudzu gadu garumā neviena no Jūrmalas pilsētas domes vadībām nav bijusi spējīga sakārtot vienīgo sabiedrisko ēku Valteros un Krastaciemā - Valteru brīvprātīgo ugunsdzēseju depo. Pirms pagājušajām pašvaldību vēlēšanām radās cerība. Tač atkal - nekā.

Valteru un Krastaciema iedzīvotāji 2012.gadā savāca vairākus simtus parakstu un, pamatojoties uz iedzīvotāju vēlmi un tuvojošajām vēlēšanām, (balsis taču vajag), Jūrmalas dome nolēma lūgt valdību bezsaimnieka mantu - Valteru brīvprātīgo ugunsdzēsēju depo ēku (tagad - graustu) un pieguļošo zemi Valteru prospektā 56 - nodot pašvaldībai.

Tā laika (arī tagadējais) domes priekšsēdētājs pats personīgi apsolīja kontrolēt domes lēmuma izpildi. Ēkā plānoja izveidot izcilā aktiera Eduarda Pāvula un citu slavenu Valteru un Krastaciema iedzīvotāju piemiņas muzeju. Piegulošajā zemē bija plānots izveidot bērnu rotaļlaukumu un jauniešu ielu vingrošanas aprīkojumu. Un likās, ka viss taču būs labi...

Mēs, iedzīvotāji, no domes nekad neesam prasījuši aptiekas vai bērnudārza izveidi, jo aizvien esam sapratuši, ka vēlmes un iespējas ir jāsabalansē. Vienmēr ir bijuši tikai daži lūgumi: sakārtot mikrorajonu ielas, apgaismojumu un veco Valteru ugunsdzēsēju depo.

Skatoties, kā tiek attīstīti un finansēti Ķemeri, rodas jautājums: vai mēs, Valteru un Krastaciema iedzīvotāji, esam sliktāki? Iedzīvotāju skaits un teritorija ir tikpat liela kā Ķemeros. Jā, mums varbūt arī nav dūņu vai minerālūdens, taču skaistā Lielupe, kas vijas gar mūsu mikrorajoniem, mums gan ir!

Pagājis pusotrs gads, kopš epohālā domes lēmuma. Tieši šis lēmums arī būtībā noteica, par ko mikrorajona iedzīvotājiem balsos (var būt arī zemes nodokļa atlaides nospēlēja savu lomu), taču izdarīts nav pilnīgi nekas.

Pagājušā gada rudenī mani ievēlēja par Iedzīvotāju konsultatīvās padomes priekšsēdētāju un es kārtējo reizi painteresējos, kāda virzība ir attiecībā uz Valteru ugunsdzēsēju depo. Saņēmu atbildi, ka dome esot nosūtījusi vairākas vēstules, pēdējo no tām - pagājušā gada vasarā. Problēma esot tā, ka ministrijas nedodot atbildes un vispār - tas esot ārkārtīgi sarežģīts jautājums.

Vai tiešām Jūrmalas dome, ja pati ir nespējīga, nevar paņemt dažus tūkstošus no Ķemeru sanatorijas pirkšanai paredzētās naudas un noalgot profesionālus specialistus, kas beidzot atrisinātu šo jautājumu? Ja valsts negrib dot šo īpašumu pilsētai, bet vēlas to notirgot savējiem privātmāju būvniecībai, tad tā arī iedzīvotājiem ir jāpasaka.

Ēka pašlaik izskatās tā, ka būtu īstais laiks to izīrēt šausmu vai kara kino filmēšanai. Objekts nav nožogots un ierēdņi laikam gaida, kad tā būda kādam uzgāzīsies uz galvas. Tad varēs teikt: citi vainīgi, mēs - nē.

Tuvojas Lielās talkas diena. Cilvēki labprāt gribētu sakopt šo īpašumu, bet man tomēr ir bažas, ka pēc talkas drīzāk būs rīkojamas bēres, nevis iegūts sakopts īpašums.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!