Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) seko līdzi situācijas attīstībai vācu koncerna "Volkswagen" (VW) "dīzeļdzīnēju skandālā", tomēr uzskata, ka jautājums jārisina vienoti visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tādēļ savu izmeklēšanu šobrīd vēl neuzsāks, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Turpmākajai rīcībai VARAM gaida aktīvu automobiļu ražotājus kontrolējošo institūciju rīcību situācijas pilnīgai izpētei un atbilstošu soda mēru noteikšanai.

Jau ziņojām, ka piektdien, 25. septembrī, kaimiņvalsts Lietuvas Vides ministrija paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu cik VW automobiļu ar fiktīvo programmatūru ir valstī un kādas sankcijas ir vēršamas pret VW.

Eiropas Komisija ceturtdien, 23. septembrī, aicināja dalībvalstis izmeklēt, vai VW automašīnas ar dīzela dzinēju atbilst ES piesārņojuma standartu prasībām.

VW šonedēļ atzina, ka 11 miljoni tās pārdoto automašīnu ar dīzeļdzinējiem visā pasaulē ir ar dzinēja elektroniskās vadības programmatūru, kas ļauj manipulēt ar gāzu izmešu testiem. Skandāla radīto izmaksu novēršanai kompānija ir atvēlējusi vairāk nekā sešus miljardus eiro, kamēr ASV tirgū vien vācu autoražotājam draud līdz pat 16 miljardu eiro naudassods.

Daudzas valstis visā pasaulē ir sākušas izmeklēšanu un draudējušas Vācijas autoražotājam ar tiesvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!