Foto: Publicitātes foto

IPAS "Indexo" (turpmāk – "Indexo") ir parakstījis ilgtermiņa nomas līgumu ar biroju kompleksu "Verde", kas paredz, ka biroju ēkā atradīsies gan tā pensiju pārvaldes uzņēmuma, gan arī "Indexo" jaunās bankas centrālais birojs, ziņo darījumā iesaistītās puses.

"Indexo" komanda pirmajā jeb "Verde" A ēkā aizņems visu 4. stāvu vairāk nekā 1500 m2 platībā. Savukārt otrās jeb B ēkas 1. stāvā ar platību tuvu 150 m2 būs arī nākotnes bankas klientu apkalpošanas centrs.

"Indexo" savu jauno biroju izvēlējās no 12 dažādām alternatīvām pēc detalizētas dažādu faktoru izvērtēšanas. Uzņēmuma komandas plāno pārcelties uz kompleksu "Verde" šī gada vasarā.

"Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis skaidro, ka uzņēmums vēlējās atrast modernu, videi draudzīgu telpu, kas nodrošinātu arī plašas funkcionālas iespējas.

Šis darījums ievērojami paplašina "Verde" finanšu kategorijas nomnieku klāstu, līdz ar to stiprinās arī visa Skanstes biznesa kvartāla potenciālu būt par Rīgas galveno finanšu un tehnoloģiju epicentru, uzskata biroju kompleksa "Verde" komercdirektore un valdes locekle Iveta Lāce.

"Indexo" kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu un šobrīd Latvijas Banka izskata licencēšanas pieteikumu. Pēc licences saņemšanas banka sāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā. 

"Indexo" ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. Tam ir 128 tūkstoši klientu un aptuveni 960 miljoniem eiro pārvaldībā. "Indexo" ir "Nasdaq Riga" biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6000 akcionāriem Tā vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas nodrošina mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus, stiprinot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

"Verde" tiek pozicionēts kā zaļākais biroju komplekss Rīgā, Skanstes apkaimē. To veido divas biroju ēkas ar kopējo iznomājamo platību 30 tūkstoši m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām – 45 tūkstoši m2). Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB ("nearly Zero Energy Building") standartiem. "SEB" banka finansējusi biroju kompleksa "Verde" būvniecību, projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirot 60 miljonu eiro aizdevums piecu gadu periodam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!