Foto: Publicitātes foto
Starptautiskais biotehnoloģiju uzņēmums "Roche Services & Solutions" (RSS) ir noslēdzis telpu nomas līgumu ar darījumu centra "Verde" pārvaldniekiem, kurš paredz pārcelšanos uz jaunā biroju kompleksa B ēku jau 2024. gada pavasarī, ziņo kompānija.

Šobrīd "Roche" globālo pakalpojumu un risinājumu Rīgas nodaļa jeb "Roche Services & Solutions" (RSS) ir iekārtojusies telpās vēsturiskajā Miera ielas 25. namā līdzās farmācijas un diagnostikas nodaļām. Ņemot vērā nodaļas attīstības plānus, kas tuvāko gadu laikā paredz pieņemt darbā jaunus darbiniekus, ir nolemts nākamā gada maijā to pārcelt uz ilgtspējīgo biroju kompleksu "Verde", kas atrodas Skanstes biznesa apkaimes pašā sākumā – R. Hirša ielā 1, Rīgā. Jaunā biroja dizains būs veidots, balstoties uz starptautiskajiem "Roche" standartiem, un tā kopējā platība būs 1531 m2. Tas atradīsies biroju kompleksa "Verde" otrajā jeb B ēkā, kurā pakāpeniski ir plānots apdzīvot visu 3. stāvu.

"Dzīvojam laikā, kad ļoti liela nozīme, izvēloties darbavietu, ir tam, vai darba devējs piedāvā iespēju strādāt skaistā birojā, no mājām vai attālināti no citām valstīm – "Roche" saviem darbiniekiem ļauj būt fleksibliem. Tomēr no darbinieka tiek sagaidīta cieņpilna attieksme, atbildīga personīgā darba laika plānošana un profesionalitāte. Biroja dizainu šobrīd veidojam tādu, lai kolēģi gribētu nākt uz to pēc iespējas biežāk, lai satiktos kopīgās sapulcēs, dotos pusdienās un varbūt pat ieplānotu kādu kopīgu aktivitāti pēc darba laika beigām," stāsta uzņēmuma "Roche Services & Solutions" (RSS) Rīgas nodaļas vadītāja Evija Celma.

Biroju komplekss "Verde" ir attīstīts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka "Roche Services & Solutions" ir "Roche" globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kas bāzējas Budapeštā (Ungārijā), Sanhosē (Kostarikā), Kualalumpurā (Malaizijā) un kopš 2023. gada arī Rīgā. Tā ir viena no retajiem starptautiskajiem jaunpienācējiem tautsaimniecībā kopumā un arī biroju jomā Latvijā. Paziņojot par darbības sākšanu Rīgā, uzņēmums uzsvēra, ka "Roche" jaunajai komandai Rīgā būs svarīga loma, jo tas turpina paplašināt "Roche Services & Solutions" iespējas EMEA reģionā. Personāla atlasi tobrīd bija plānots sākt 2023. gada otrajā ceturksnī, un uzņēmuma mērķis ir tuvākajos 4-5 gados nodarbināt 200 darbiniekus.

2020. gadā, ieguldot piecus miljonus eiro, "Roche Latvija" atjaunoja vēsturisko ēku Miera ielā 25, kas uzņēmuma īpašumā ir kopš 2016. gada. Tur šobrīd atrodas "Roche Latvija", kas sevī apvieno farmācijas, diagnostikas un kopš jūnija arī globālo pakalpojumu un risinājumu (RSS) nodaļas, zem viena jumta pulcējot vairāk nekā 60 cilvēku. Pēc "RSS" komandas pārvākšanos uz "Verde", Miera ielas birojā darbu turpinās Farmācijas un Diagnostikas nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!