Foto: Publicitātes foto
Skanstes darījumu kompleksa "Elemental Business Centre" attīstītājs "Kapitel" noslēdzis 2,5 miljonu eiro līgumu ar būvniecības uzņēmumu "Pro Dev" par nomniekiem paredzēto biroju izbūvi, ziņo uzņēmums.

Parakstītā līguma ietvaros tiks izbūvēti gandrīz 4000 kvadrātmetru telpu, kuras apdzīvos tādi nomnieki kā starptautiskā holdinga "IWG" hibrīda kopstrādes telpu zīmols "Spaces", globālā digitālo pakalpojumu uzņēmums "Emergn" un loģistikas un transporta uzņēmums "Fracht".

"Pro Dev" ir sācis biroju izbūvi, kurus plānots noslēgt līdz 2024. gada februāra vidum.

"Šobrīd ir sākts otrs svarīgākais posms pēc ēkas pabeigšanas oktobrī – nomnieku biroju izbūve, komentē "Elemental Business Centre" projekta attīstības vadītājs Marguss Mendmetss (Margus Mändmets).

Būvniecības uzņēmuma "Pro Dev" valdes priekšsēdētājs Māris Stakens apliecina, ka kompānija ir noskaņota veikt visus nepieciešamos darbus, lai biroju centra nomnieki var pēc iespējas ātrāk pārcelties uz modernām telpām.

Pēc ēkas nodošanas attīstītājam to jau sākuši apdzīvot pirmie nomnieki – Zviedrijas finanšu holdinga kompānijas "Marginalen AB" grupas uzņēmumi "GelvoraSergel", "Aizdevums.lv" un starptautiskais IT pakalpojumu uzņēmums "Arvato Systems". Novembrī tiem pievienojās citi pirmās kārtas nomnieki – "CV Market", "Primend", "Kapitel", "Dyninno Group", "Rimi".

Kopējās investiijas "Elemental Business Centre" pārsniedz 60 miljonus eiro. Projekta būvdarbus veica SIA "Merks", un tā attīstītājs ir SIA "Kapitel". Kompleksu veido divas ēkām, kuru kopējā iznomājamā platība ir 21 tūkstotis m2. Šobrīd biroju centrā nomai vēl pieejami 5000 m2 biroju platību, savukārt gandrīz 75% ir jau iznomāti.

Projekts ir ceļā uz BREEAM "Outstanding" novērtējuma saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!