Foto: F64

Zviedru mediju koncernam "Modern Times Group" (MTG) pieņemot Konkurences padomes (KP) noteikumus un pabeidzot "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" (LNT) pārņemšanu, televīziju tirgū ir izveidojies ļoti spēcīgs un liels tirgus spēlētājs un konkurents, kuram, iespējams, ir spēcīgs politiskais lobijs, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

"Jāvēro, kā LNT un TV3 tālāk attīstīs savu programmu politiku, jāseko līdzi un jāmēģina reaģēt uz programmu izmaiņām. Sabiedriskā televīzija pēc šī darījuma ir kļuvusi vēl vājāka," sacīja Kots.

Viņaprāt, tagad vēl vairāk saasināsies jautājums par to, vai sabiedriskajai televīzijai ir vai nav jābūt reklāmas tirgus dalībniekam.

"Pieļauju, ka šim MTG paziņojumam par darījuma pabeigšanu ir arī spēcīgs politiskais lobijs, jo Saeimas deputāti uz pirmo lasījumu Saeimā kā steidzamus virza grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL), kas maina maksas televīzijas operatoru obligātās retranslācijas jeb "must carry" pienākumu. Ja MTG nebūtu pārliecības, ka šis likums tiks pieņemts, šaubos, vai sekotu šodienas paziņojums," pieļāva Kots.

Jau ziņots, ka zviedru mediju koncerns "Modern Times Group" (MTG) ir pieņēmis Konkurences padomes (KP) noteikumus un pabeidzis "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" (LNT) pārņemšanu, teikts MTG paziņojumā masu medijiem.

"No šodienas MTG grupa pārņem LNT biznesa vadību un konsolidē tā finanšu rādītājus. LNT finanšu rādītāji tiks iekļauti grupas Baltijas bezmaksas televīzijas nozarē, kas tiek pieskaitīti "Baltijas, Čehijas un Bulgārijas" sadaļā MTG ceturkšņa finanšu atskaitē," teikts paziņojumā.

MTG paziņojumā teikts, ka darījuma summa, nopērkot LNT, netiek publiskota.

MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" teica, ka lēmumu veikt darījumu saskaņā ar KP nosacījumiem pieņēmusi MTG valde Zviedrijā saskaņā ar MTG Baltijas un Latvijas "TV3" vadības viedokli, ka darījums jāveic, jo cita starpā divas televīzijas ar divām administrācijām nevar izdzīvot mazajā Latvijas tirgū.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 30.maijā uz pirmo lasījumu Saeimā izskatīšanai 7.jūnijā kā steidzamus virzīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL), kas maina maksas televīzijas operatoru obligātās retranslācijas jeb "must carry" pienākumu, biznesa portāls "Nozare.lv" uzzināja komisijā.

Grozījumi EPLL paredz, ka obligāta retranslācija kabeļtelevīzijas tīklos, neprasot maksu no skatītāja, attiecināma tikai uz sabiedrisko televīziju jeb Latvijas Televīzijas (LTV) abām programmām, LTV1 un LTV7. Patlaban EPLL paredz, ka arī nacionālie komerckanāli kabeļtelevīzijas tīklos un virszemes apraidē galalietotājiem ir bez maksas, kas nozīmē, ka gan sabiedriskā televīzija, gan nacionālās komerctelevīzijas maksā par satura izplatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!