Foto: Publicitātes foto

Latvijas risku apdrošināšanas kompānija "Balta", ko kontrolē Polijas apdrošināšanas grupa PZU, varēs pārņemt "PZU Lietuva" apdrošināšanas biznesu Latvijā, nolēmusi Lietuvas centrālā banka.

Lietuvas Bankas valde apstiprinājusi "PZU Lietuva" apdrošināšanas biznesa Latvijā nodošanu kompānijai "Balta" un noteikusi, ka šis darījums ir jāpabeidz mēneša laikā.

"PZU Lietuva" arī plāno nodot savu Igaunijas biznesu Lietuvas lielākajam risku apdrošinātajam "Lietuvos draudimas", kuru PZU iegādājās pērnā gada novembrī.

"Lietuvos draudimas" Igaunijā jau ir nodibinājusi savu filiāli, tomēr darījumam vēl ir jāsaņem Lietuvas Bankas atļauja.

Jau ziņots, ka 2014.gada 9. oktobrī Lietuvas Konkurences padome noteica, ka PZU ir jāpārdod tās pašreizējais sauszemes transportlīdzekļu un īpašuma apdrošināšanas bizness Lietuvā 17 mēnešu laikā, lai grupa varētu iegādāties "Lietuvos draudimas".

Sauszemes transportlīdzekļu un īpašuma apdrošināšanas bizness veido apmēram divas trešdaļas no " Lietuvos draudimas" un "PZU Lietuva " portfeļa. Ja šie portfeļi tiktu apvienoti, kompānijas kopējā tirgus daļa pārsniegtu 50% katrā no apdrošināšanas segmentiem.

2014.gada 17.aprīlī noslēgtais līgums ar Lielbritānijas "Royal & Sun Alliance" (RSA) paredz, ka PZU iegādājas Polijas apdrošinātāju "Link4 Towarzystwo Ubezpieczeń", Lietuvas apdrošinātāju " Lietuvos draudimas", kā arī Igaunijas "Codan Forsikring" filiāli. Pārējo RSA uzņēmumu Baltijas valstīs un Polijā pārņemšana atkarīga no tirgu, kuros tie darbojas, regulatoru, kā arī kompetento pretmonopola iestāžu saskaņojumu un apstiprinājumu saņemšanas.

PZU ir Polijā lielākais apdrošinātājs; tā stratēģiskais investors ir Nīderlandes finanšu grupa "Eureko". Latvijā PZU pieder risku apdrošināšanas kompānija "Balta ", kas agrāk ietilpa RSA grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!