Foto: DELFI

Pirmdienas, 23. septembra, vakarā Kanāla 2 un TV3 skatītāji varēja baudīt šova Jaunā talantu fabrika kārtējo koncertu, kurā dalībnieki izpildīja komponista Ulda Marhilēviča kompozīcijas, un vislabāk piektajā koncertā veicās Dāvim Mazurenko (attēlā), kurš tiek dēvēts par šova lielāko dumpinieku.

Pirms koncerta lielākā daļa "fabrikantu" bija nopietni satraukušies, jo šoreiz šova pastāvīgajiem žūrijas locekļiem un mentoriem - Donam, Jolantai Gulbei-Paškevičai un Edgaram Kramiņam - bija pievienojies dziesmu autors Marhilēvičs, un komponista klātbūtne uzlika lielu atbildību viņa kompozīciju izpildītājiem.

Pēc žūrijas vērtējuma vislabāk šajā vakarā veicās Kristīnei Šomasei, kura bija izvēlējusies izpildīt mūzikla Tobago dziesmu Kurš gan ticēs - viņa saņēma 39 balles.

Skatītājus zālē visvairāk sajūsmināja Aminatas priekšnesums - talantīgā meitene izpildīja dziesmu Ja vien es spētu, pēc kuras atskanēja skaļas ovācijas, bet Kramiņš atzina, ka Aminata ir pārāk profesionāla, lai piedalītos šāda veida šovā.

Starp visvājākajiem piektā koncerta dalībniekiem bija Edgars Gusts, kurš par dziesmu Dzeltenās kurpes nopelnīja tikai 27 punktus, bet Marhilēvičs atzina, ka kā ceļu būves inženieris puisis ir nodziedājis pat ļoti labi.

Tāpat žūrijas simpātijas neizdevās iekarot Mārtiņam Ābelītim - viņš izpildīja dziesmu Nedalāmā, ko veltīja savai šova kolēģei Elizabetei, bet mīlas jūtu piesātinātais priekšnesums viņam ļāva nopelnīt tikai 27 punktus.

Lielas diskusijas sociālajos tīklos sākās pēc Evijas Krūmiņas priekšnesuma - viņa bija izvēlējusies Atmodas laika dziesmu Pie laika, bet meitenes emocionālā uzstāšanās neiepatikās Kramiņam.

"Beidz bļaut, tas vairs nav izturams. Emocijas ir jāieliek krūšturī, tad viss būs kārtībā,"
paziņoja vokālais pedagogs, bet šis izteikums ne pa jokam satrauca šova skatītājus, no kuriem daļa atbalstīja Kramiņa viedokli, bet ne viens vien norādīja, ka mentors pats vairs nesaprot, ko runā.

Žūrijas un skatītāju kopvērtējumā šoreiz koncertā uzvarēja Dāvis - viņš bija izvēlējies dziesmu Kā dūnas no eņģeļu spārniem no muzikālās izrādes Tobago un nopelnīja 34 punktus, bet skatītāju atbalsts viņam ļāva īstenot sapni par uzvaru un dzīvošanu VIP istabiņā.

Viszemākos vērtējumus saņēma Mārtiņš un Ieva, kuri otrdienas vakarā sēdīsies uz izbalsošanas līnijas, kur viņiem pievienosies otrdien notiekošajā iekšējā balsojumā izvēlētais dalībnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!