Foto: Publicitātes foto

Mūziķi, kas Latviju iepriekšējos gados ir pārstāvējuši starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, atturas prognozēt šogad izvēlētās puišu grupas "PeR" izredzes Zviedrijā, taču uzsver, ka liela nozīme būs šovam.

Latviju pagājušogad notikušajā konkursā pārstāvēja dziedātāja Anmary. Viņa atzina, ka ir grūti prognozēt, kādas būs puišu izredzes maijā notiekošajā konkursā Zviedrijā. Taču dziedātāja vērtēja, ka "PeR" dalībnieki ir atraktīvi un māk darboties ar publiku.

"Dziesmai ir kods, ir tā lipīgā frāze, ko viegli atcerēties - tas varētu nostrādāt," viņa sprieda. Galvenais ir, lai grupa izdara to labāko, ko spēj, un tad viss būšot kārtībā, uzvēra dziedātāja.

Runājot par pārējiem konkursa dalībniekiem, kas piedalījās nacionālajā atlasē, Anmary atzina, ka bijušas dziesmas, kas viņai patika, bet tomēr vokāli šķita par vāju. Viņasprāt, arī žūrijai bijis līdzīgs vērtējums par uzvarētājiem.

Dziedātāja gan aicināja latviešus nevis zākāt nacionālās atlases uzvarētājus, bet gan atbalstīt un teikt, ka ir malači. "Paši jau izvēlamies," viņa noteica.

Savulaik Latviju Eirovīzijas konkursā pārstāvējušais dziedātājs Kaža jeb Kārlis Būmeistars pats nav vērojis nacionālo atlasi, vien zināja, kas ir ieguvis tiesības pārstāvēt Latviju konkursā Zviedrijā. Viņaprāt, ir grūti prognozēt mūsu pārstāvju izredzes, jo nav zināms, cik spēcīgi būs konkurenti.

Tomēr, ņemot vērā to, ka grupā ir tikai trīs dalībnieki, ļoti būtiski būšot tas, ko viņi rādīs un projicēs uz ekrāniem, lai atstātu iespaidu.

Kā vēstīts, pērn Latvijas pārstāvei Anmary ar izpildīto dziesmu "Beautiful Song" Eirovīzijā neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu. Viņa konkursa pusfinālā ieguva trešo mazāko punktu skaitu.

Pēc tam aptaujās liela daļa Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pauda viedokli, ka, viņuprāt, galvenais iemesls, kādēļ Latvijas pārstāvji neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ir vājš priekšnesums.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālajā atlasē, kas vakar notika Ventspilī, visaugstāko vērtējumu ieguva puišu grupa "PeR" ar dziesmu "Here We Go". PeR" puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām, un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu "Here we go".

Konkursa nacionālās atlases superfinālā "PeR" skaņdarbs konkurēja ar Samantas Tīnas dziesmu "I Need a Hero" un Martas Ritovas dziesmu "I am who I am".

Nacionālās atlases fināla uzvarētāju noteica gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojuma kopvērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā darbojās video režisore - Aija Strazdiņa, dziedātāja un vokālā pedagoģe - Vineta Elksne, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente - Ieva Rozentāle, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents - Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, mūziķi - Kārlis Auzāns, Jānis Stībelis, Valters Pūce, kā arī mūziķis no Igaunijas - Otto Leplands.

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls - 18. maijā. "PeR" Latviju uz Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Malmē pārstāvēs 16. maijā. 58. Eirovīzijas dziesmu konkursā kopumā piedalās 39 valstis.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas.

Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecinieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotāju valsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!