Foto: Privātais arhīvs

Latviešu mūziķis un multimākslinieks Markus Riva (attēlā), kurš šobrīd ar labiem panākumiem cīnās par uzvaru telekanāla NTV Mir Baltic šovā Gribu pie Meladzes, atklāj, kā iepaticies krieviem un kāpēc viņam nav doti mājieni par iespēju pārgulēt, lai karjera virzītos veiksmīgāk.

"Pagaidām vēl pats neaptveru, kas notiek un cik viss ātri attīstās. Vienmēr esmu bijis mērķtiecīgs cilvēks, un šis ir loģisks solis manas karjeras attīstībā. Latvija jebkuram industrijas pārstāvim ir par šauru, ir vēlme attīstīties ārpus mūsu robežām," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Markus.

Pirms braukšanas uz šovu viņš pat nevienam nelielījies par šo iespēju, jo mūziķim patīk vispirms padarīt, nevis tukši runāt jau pirms darba. Markus nebaidās no grūtībām un izaicinājumiem, kas viņam priekšā, laužoties Krievijas mūzikas tirgū.

Bet tik traki nemaz neesot - šova aizkulisēs intrigu un drāmas ir visai maz, dalībnieki pat esot labās attiecībās.

"Esmu iemācījis citiem visādus latviešu izteicienus. Šis ir labs projekts, kas savieno daudz un dažādas kultūras šajā tik ļoti sarežģītajā politiskajā laikmetā," par Meladzes šovu spriež Latvijas pārstāvis.

Markus atklāj, ka viņam joprojām grūti dziedāt krievu valodā. "Līdz šim biju dziedājis dziesmu krievu valodā vienās kāzās, un tas arī viss. Bet es daudz un ātri mācos no saviem kolēģiem. Un arī vide pati man ļauj ātri apgūt jauno, jo nav neviena, ar ko komunicēt latviski," stāsta mūziķis.

Viņš smejas par stereotipiem, ka Krievijas mūzikas apritē varot tikt tikai "caur gultu" un uzskata, ka pats ir labs piemērs tam, ka puisis no mazas valsts Krievzemē var tikt pamanīts arī citādāk - godīgi izturot konkursu šovā.

"Piedauzīgus piedāvājumus man neviens nav izteicis, ja nu vienīgi Poļinas Gagarinas frāze pirmajā kastingā "Я заберу его к себе" ("Es paņemšu viņu pie sevis"). Gultā visi var būt prasmīgi, bet uz skatuves ar to nepietiek - ir jābūt arī talantam un harizmai," smejas Markus.

Šovs turpināsies līdz pat novembra beigām, un mūsu censonim ir visas iespējas tikt grupā pie Meladzes. Markus pauž pateicību faniem - tik lielu atbalstu viņš vēl nav jutis.

"Negribu sacīt, ka manu mūziku Latvijā nesaprot, bet es nekad neesmu bijis vieglā ceļa gājējs. Reiz Andris Kivičs man ieteica uzvilkt adītu džemperi, paņemt ģitāru un nodziedāt dziesmu latviešu valodā, tādu pavisam vienkāršu. Bet es to nejūtu.

Man ir citāda mūzikas izjūta, un ja ar kādu man nav pa ceļam, tad es par to nesūdzos un meklēju ceļu pie auditorijas citos laukos. Šajā gadījumā bijušās PSRS valstu reģionā. Bet, protams, ir liels prieks par to, ka arī cilvēki Latvijā jūt man līdzi un atbalsta," par fanu atbalstu priecājas mūziķis.

Tas, ka Krievijas šovbizness viņam liks mainīties, uzspiežot saldā puisīša tēlu vai ieliekot kādā gejiskā projektā, mūziķi nesatrauc - esot stereotips par to, ka krievu producenti izveido māksliniekus atbilstoši konkrētiem stila šabloniem.

"Es savu izskatu neesmu mainījis, jo viņiem patīk gan mans vizuālais tēls, gan muzikālā stilistika," uzsver Markus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!