Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā

Latvijā slavu iemantot ir viegli, bet bīstami: slava izraisa fanu pielūgsmi, pielūgsme – zvaigžņu slimību, zvaigžņu slimība – spriedzi, spriedze – vēlmi atslābināties, un to visvieglāk panākt ar narkotikām un alkoholu. Alkohols vidējā latvieša acīs ir brālis, bet narkotikas – kaut kas nepieņemams. Līdz ar to publisku atzīšanos narkotiku lietošanā drosmes ziņā var pielīdzināt iznākšanai no skapja.
Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
1
Par Ainara Virgas un Rolanda Ūdra nedienām ar narkotikām rakstīts daudz, bet arī citi pazīstami mūziķi ir atzinušies lietošanā. Piemēram, Renārs Kaupers savulaik intervijā žurnālam ‘Playboy’ stāstīja, ka „pāris reižu” ir pīpējis zālīti. „Man kā nepīpētājam tas vispār ir tāds dīvains pasākums, kad tas dūms jāvelk. Ar kaut ko stiprāku gan neesmu eksperimentējis. Acīmredzot pārāk lielas bailes ir ieaudzinātas. Šņaukšana un duršana man izraisa riebumu," savulaik stāstīja Kaupers.
AFI
Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
2
Arī dziedātāja un dīdžejmeitene Ella jeb Elīna Fūrmane neslēpj, ka savulaik ir lietojusi „šo to”. „Nekad neesmu aizrāvusies vājprātīgos daudzumos, bet uzskatu, ka vajag pamēģināt,” tā savulaik klāstīja Ella. Pēdējā laikā viņa gan sākusi vairāk domāt par liderīgo dzīvesveidu, jo bija pamanījusi, ka „sievietes sejā ballēšanās pēdas ātri kļūst redzamas”.
AFI


Edijs Melnis
3
Gandrīz pilnu komplektu lietojis arī ne mazāk leģendārais reperis Edijs Melnis. „Lietoju marihuānu, extasy, amfetamīnu. Līdz heroīnam gan neaizgāju. Kāpēc es to darīju? Kādi cilvēki bija apkārt, tāds biju arī es. Biju sapazinies ar nepareizajiem cilvēkiem,” laikrakstam ‘NRA’ stāstīja mūziķis. Arī viņu pārbiedējis savs spoguļattēls, tāpēc kādu dienu viņš atmetis gan narkotikas, gan alkohola lietošanu, gan pīpēšanu. Un sācis nodarboties ar jogu.
DELFI


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
4
Savukārt Normundu Rutuli no pārmērīgas uzdzīves izglābusi sieva. „[Meitas] Lindas vecumā es jau smēķēju, lietoju alkoholu un biju izmēģinājis arī citādi apreibināties. Linda to nav redzējusi, bet zina, ka bija laiks, kad es uzpīpēju zālīti. Es viņai to atklāti esmu izstāstījis,” intervijā žurnālam ‘Ieva’ savulaik stāstīja Rutulis un neslēpa, ka bijušas nopietnas problēmas arī ar iedzeršanu. „Biju jau pieaudzis vīrietis, bet darīju pilnīgas muļķības. Esmu kunga prātā gājis ne tikai sabiedrībā, bet kāpis arī uz skatuves.” 2011. gadā Rutulis teica, ka Linda savos astoņpadsmit gados nav mēģinājusi ne piedzeries, ne apreibināties citādā veidā.
F64


Ralfs Eilands, Izklausies redzēts
5
Bez grēka nav arī mūziķis Ralfs Eilands. "Protams, ir gadījies gan iedzert, gan uzpīpēt [marihuānu]. Tomēr apzinos, ka visam ir savs laiks un vieta, un kā regulāru praksi šos ieradumus nepiekopju,” savulaik teica Eilands. „Attiecībā uz narkotikām esmu no cilvēkiem, kuri tās īpaši nevēlas mēģināt. Manī ir šis baiļu faktors: šķiet, ka es nevarēšu apstāties. Esmu redzējis ļoti trakus piemērus, un, tā kā vienmēr gaidu to sliktāko, man ir bail, ka kas tāds varētu notikt arī ar mani,” stāstīja mūziķis.
DELFI


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
6
Savukārt jaunā dziedātāja Adelīna Jurēviča jeb Adelly ir pretējos uzskatos. „Nekad neesmu dzirdējusi, ka kāds būtu miris no marihuānas. Man patīk bohēmisks dzīvesveids un parasti marihuānu smēķēju kopā ar draugiem. Ļoti daudzi Latvijas mūziķi iecienījuši zāli," zina stāstīt meitene, kura apdullināties mēģinājusi dažādās situācijās. "Marihuāna man palīdz atpūsties no ikdienas rutīnas. Neesmu to smēķējusi, lai gūtu iedvesmu dziesmām vai tekstiem. Vienreiz ierakstu studijā pamēģināju uzpīpēt zāli, bet pēc tam nevarēju padziedāt, tādēļ arī, komponējot dziesmas, neapreibinos.,” neslēpj dziedātāja.
Adelly / Facebook


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
7
Arī neprātīgi talantīgais pianists un realitātes šovu zvaigzne Ivars Kļaviņš neko sliktu marihuānas lietošanā nesaskata. „Pamatīgi piedzeroties, vislabākais veids, kā nodrošināties pret paģirām, ir pirms gulētiešanas iedzert citramonu. Vēl viena laba metode - var uzpīpēt „zālīti”. Tad labāk nāk miegs, patīkamākas sajūtas un no rīta skaidrāks prāts,” savulaik komentēja šis eksperts.
DELFI


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
8
Savukārt cits multimākslinieks Kaspars Bindemanis noteikti nav tik traks, kā par viņu nereti raksta presē. Reiz viņš savā ‘Facebook’ profilā par šo lietu pauda nopietnu sašutumu. „Es varu uz pirkstiem saskaitīt, cik reizes mūžā esmu šņaucis kokaīnu, bet saskaņā ar „zinātāju” teoriju man to būtu bijis jāsāk darīt septiņu astoņu gadu vecumā,” satraucās Bindemanis.
LETA


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
9
Lieto ne tikai mūziķi, bet arī aktieri, un, piemēram, pēc aktrises Maijas Doveikas domām, šī sērga ir kļuvusi nopietna problēma visā valstī. „Reizēm gribas vienkārši teikt, lai atver acis, paskatās, kas apkārt notiek! Narkotikas, cigaretes, alkohols ir jaunu cilvēku dzīves sastāvdaļa un, to ignorējot, problēma nepazūd,” secinājusi Doveika. Viņu pašu, eksperimentējot ar dažādām apreibinošām vielām, nekad nav pametusi sajūta, ka aiz muguras kāds stāv un visu vēro. „Kas mani pašu mudināja pamēģināt narkotikas? Domāju, tas pats, kas jebkuru mūsdienu jaunieti, kas pamēģinājis. Bija sajūta, ka esmu nekas, bet gribas būt asākajai meitenei ciemā, būt mīlētai, mīlestības vērtai,” stāstīja Doveika.
DELFI


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
10
Atzīšanos no aktiera Andra Buļa savā raidījumā ‘Suņu būda’ savulaik izvilināja viņa nu jau bijušais kolēģis Artuss Kaimiņš. Pēc ilgas tirdīšanas Bulis pastāstīja, ka pēdējā reize, kad viņš lietojis narkotikas, esot bijusi studiju laikā - viņš kojās ‘Baltā kaza’ kopā ar draugiem esot pīpējis zālīti. Pēc šī paziņojuma Artuss apmierināts iesaucās: jē, beibī!
F64


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
11
Savukārt pats Artuss Kaimiņš narkotikas ne tikai lietojis, bet arī ar tām „iekritis” – organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki Kaimiņu aizturēja 2012. gada 9. martā uz aizdomu pamata par marihuānas lietošanu. Pie viņa tika atrasti 4,9 grami zālītes, un vēlāk ekspertīzē atklāta arī narkotisko vielu klātbūtne aktiera organismā. Tiesa, vēlāk komentējot šo situāciju, nu jau Saeimas deputāts Kaimiņš izteica nožēlu. „Savā laikā esmu bijis negodprātīgs pats pret sevi, marihuānu esmu uzsmēķējis. Katram ir bijuši kaut kādi brīži, un ar šo brīdi es nevaru lepoties, es to dziļi nožēloju,” laikrakstam ‘Diena’ teica Kaimiņš.
F64


Edgars Jaunups
12
Narkotikas lietojis arī kāds cits politiķis – Edgars Jaunups. „Jā, esmu [lietojis] sen, jaunībā, tai skaitā Amsterdamā, marihuānu. Taču neesmu par tās legalizāciju. Diemžēl man ir pieredze, kad daži paziņas, kas sāka ar marihuānas pīpēšanu, beiguši kā heroīniķi, vai tikai ar lielām mokām tikuši no narkotikām vaļā,” intervijā žurnālam ‘Playboy’ stāstīja Jaunups. Tiesa, par labāku cilvēku viņš kļuvis tikai pēc traģiskā incidenta. Kā zināms, 2002. gadā 23 gadu vecumā toreizējais Saeimas deputāts Jaunups Līgatnē ar automašīnu notrieca cilvēku, kurš no gūtajām traumām mira – šī notikuma dēļ politiķis ne tikai atteicās no alkohola lietošanas, bet arī pievērsās Dievam.
AFI


Jurģis Liepnieks
13
Ar politiku cieši saistītais Jurģis Liepnieks uzskatāms par marihuānas legalizācijas apoloģētu Latvijā, tomēr, kā jomas ekspertam pieklājas, viņš iepazinies arī ar konkurējošajām substancēm. Stāstot par izjūtām, kas viņu pārņem, lietojot marihuānu, Liepnieks atklājis, ka šīs vielas iedarbībā viņš kļūst laimīgs, mierīgs un stulbi apmierināts, kā arī par visu ķiķina. Turpretī konkurējošais „spaiss”, pēc Liepnieka vārdiem, ir stiprs sūds. Liepnieks reizēm ceļo arī uz Amsterdamu, kur neko sev neliedz – ne marihuānu, ne halucinogēnās sēnes.
AFI


Inta Fogele
14
Ar šo valsti interesantas atmiņas saistās arī aģentūras ‘Mis Latvija’ direktorei Intai Fogelei. „Pati marihuānu esmu mēģinājusi nevis jaunībā, bet jau ļoti apzinātos gados, kad viesojos Holandē. Tā kā nekad nebiju neko tādu mēģinājusi, nolēmu, ka, ja reiz esmu valstī, kur marihuānas lietošana ir legalizēta, tad arī uz savas ādas jāpārbauda, kas tas īsti ir. Tāpat zālīte ir smēķēta vēl kādā reizē kopā ar draugiem, tomēr man, līdzīgi kā pirmo reizi, tā neradīja nekādu efektu – nebija ne smiešanās, ne dīvainā noskaņojuma, vien jutu galvassāpes un nelielu žēlumu pret sevi un draugiem, kuri uz mani iztērēja samērā lielus līdzekļus,” savulaik stāstīja Fogele un solīja pamēģināt vēl vismaz trešo reizi.
DELFI


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
15
Apdullināties patīk arī citu profesiju pārstāvjiem, piemēram, basketbolistiem. Žurnālā ‘Playboy’ narkotiku lietošanā savulaik atzinās Sandis Valters. „Par narkotikām... protams, ka lietotas tās ir. To noliegt būtu muļķīgi. Bet ne tā, kā tas ticis aprakstīts medijos. Tas ir diezgan uzpūsts stāsts,” teica Valters un skaidroja, kā nonācis līdz tādai dzīvei. „Man jaunībā tomēr bija pārāk daudz blakuslietu - naktsdzīve un tā tālāk. Lai gan visas vasaras es nopietni gatavojos un trenējos, nevarētu teikt, ka neko nedarīju, bet, kopumā ņemot, tās daudzās traumas, visticamāk, tomēr ir saistītas ar visām manām blakuslietām. Es pietiekami neatpūtos, un pie lielām slodzēm radās traumas,” atklāja Valters.
LETA


Armands Šķēle
16
Arī basketbolists Armands Šķēle atzinis, ka viņu sabojājusi nauda, slava un iespējas, kad viņa sliktā puiša tēls sācis izpausties aizvien biežāk, jo basketbolistam patikušas gan vētrainas ballītes, kuru laikā pamēģinātas arī narkotikas, gan ilgāku laika posmu par savām mājām viņš varējis saukt spēļu zāli. „Jaunības dullumā arī narkotikas ir pamēģinātas. Jautrā kompānijā zālīti esmu uzpīpējis. Protams, tā bija tikai niekošanās. Cik atceros, uz mirkli iestājās patīkams reibonis, bet pēc tam kļuva slikti,” savā pieredzē ar žurnāla ‘Ieva’ lasītājiem dalījās Šķēle.
DELFI.ee


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
17
Viens no pēdējiem sabiedrībā pazīstamajiem cilvēkiem, kuri atzinušies dažādu substanču lietošanā, ir dabas draugs Māris Olte. „Esmu biologs, tāpēc esmu daudz ko izmēģinājis, sākot ar mušmirēm un indīgajiem augiem. Mums Latvijā arī ir savi maģiskie augi, kurus izmantojam rituālos. Tu vari apdolbīties, arī pīpējot raudeni. Raudene nenormāli cepī!” – intervijā žurnāla ‘FHM’ šī gada jūnija numurā stāstīja Olte.
LETA


Populāri latvieši, kuri atzinušies narkotiku lietošanā
18
Protams, ir arī cilvēki, kuri paši ar narkotiku lietošanu īpaši nelepojas, bet to viņu vietā izdara policisti vai mediķi. Piemēram, viens no populārākajiem Latvijas basketbolistiem Kaspars Kambala 2006. gada decembrī pēc pozitīva dopinga testa, kura laikā viņa asinīs tika konstatētas kokaīna pēdas, tika diskvalificēts, bet naudas sods par narkotiku lietošanu piespriests Eduardam Švānam un Anetei Sončikai. 2010. gada ‘Positivus’ festivālā Sončika bargi tika sodīta ar 25 latiem, lai gan viņas somiņā, pēc pašas vārdiem, bija tikai „nomierinoši līdzekļi uz baldriānu bāzes”.
DELFI
Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu Desmit latviešu 'misenes', kuras iekarojušas mūžīgu slavu   (26)
Porziņģim – 2,16 metri. Cik gari ir citi latviešu basketbolisti? Porziņģim – 2,16 metri. Cik gari ir citi latviešu basketbolisti?   (10)
28 iemesli, lai ārzemnieks nekad nebrauktu uz Latviju 28 iemesli, lai ārzemnieks nekad nebrauktu uz Latviju   (21)
Kā iegūt slavu ar vienu teikumu - spilgti pašmāju piemēri Kā iegūt slavu ar vienu teikumu - spilgti pašmāju piemēri   (1)
Kā 1985. gadā latviešus no dzeršanas atradināt gribēja Kā 1985. gadā latviešus no dzeršanas atradināt gribēja   (32)
Desmit netipiski veidi, kā vēl ikdienā izmantot šņabi Desmit netipiski veidi, kā vēl ikdienā izmantot šņabi   (6)
Britu salu iedzīvotāji Lieldienās atkal dzēruši kā nezvēri Britu salu iedzīvotāji Lieldienās atkal dzēruši kā nezvēri   (13)
Daži neparasti veidi, kā cietumā iesūtīt narkotikas Daži neparasti veidi, kā cietumā iesūtīt narkotikas   (6)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.