Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai

Tuvojoties pavasarim, arvien vairāk gribas ikdienā redzēt krāsas, zaļumus un dabu, kas lēnām atmostas no ziemas miega. Lai Lieldienās palīdzētu radīt pavasarīgu noskaņu, piedāvājam interesantas idejas svētku galda un telpu noformēšanai, izmantojot materiālus, kurus vari atrast dabā.
Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
1
Žagaru ligzdiņas: No dažādu koku žagariem var izveidot skaistas Lieldienu ligzdiņas. Ligzdas var veidot dažādos izmēros un izmantot, piemēram, kā olu groziņu, kompozīciju uz galda, kurā sasēdināt dekoratīvus zaķīšus. No žagaru vai sausās zāles ligzdiņām katram ģimenes loceklim var izveidot personalizētu galda karti vai pārsteigt ar interesantu kompozīciju. Savukārt, ja Lieldienu brīvdienās jādodas ciemos, tad ligzdiņas ar krāsotajām olām noderēs arī kā jauka dāvana.
Flickr: Nicolas Huk


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
2
Sūnas un ķērpji: Sūnas var izmantot visdažādākajos veidos, lai padarītu svētku galdu zaļāku un pavasarīgāku, piemēram, uz lielāka šķīvja izkārtojot sūnas, veidot zaļās saliņas, kurās var salikt krāsotās Lieldienu olas, vai kopā ar bērniem izveidot Lieldienu ainiņu ar dekoratīviem zaķiem. Sūnas lieliski izskatīsies, ja tās ieklās vāzes apakšā, lai aizstātu puķu ūdeni (sīkiem ziediem var izmantot arī vīna glāzes). Tikai parūpējies, lai sūnas būtu pietiekami mitras. Tad sūnās sakārto dažādas pavasara puķes, un izcils galda dekors ir gatavs.
Pixabay


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
3
Zari vāzē: Lai radītu pavasara noskaņu istabā, var ķerties pie zaru plaucēšanas. Tā kā arī dabā bērzi, gobas un lazdas ir pirmie plaukstošie koki, tad plaucēšanai izvēlies tieši šo koku zarus. Gobas papildus lapiņām izdzīs arī koši dzeltenus ziedus. Arī no lazdām var sagaidīt čemurveidīgas skaras. Lai zariņi izplauktu ātrāk, jāņem vērā dažas lietas. Zarus griez ar asu nazi, turklāt apgriez tos vismaz reizi nedēļā, lai pastāvīgi tiktu nodrošināta ūdens uzņemšana zariem. Ūdeni maini regulāri, vismaz katru otro dienu, lai zari neapglumētu un nekas nekavētu ūdens uzņemšanu. Katru reizi mainot ūdeni, pievieno karstu.
Pixabay


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
4
Koka ripas: Dažāda izmēra un biezuma koka ripas var izmantot arī galda klāšanai. Diametrā lielākas ripas noderēs kā paliktņi zem šķīvjiem. No mazāka izmēra ripām, izurbjot tajās caurumu, var pagatavot salvešu turētājus. No biezākām lapu koka ripām var izveidot gan olu turamos, gan svečturus. Iespējas ir bezgalīgas!
Pixabay


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
5
Žagaru kompozīcijas: Vītola žagari skaisti izskatīsies, kombinējot tos ar dažādām pavasara puķēm. Izveido žagaru veidojumu vāzes augšpusē un vāzē sakārto puķes. Kompozīciju vari izrotāt arī ar krāsainām spalvām. No žagariem vai klūgām uzpīts vainadziņš labi izskatīsies arī apkārt pavasara puķu podam.
Publicitātes foto


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
6
Pagalma rotāšana: Ja gribas krāsas ienest arī pagalmā, var saspraust zemē zarus un tos izrotāt. Zaru pudurus var rotāt ar krāsainām spalvām vai no papīra pagatavotām Lieldienu olām.
Pixabay


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
7
Koki pagalmā: Pagalmā esošos krūmus un nelielus kokus arī var „ietērpt” Lieldienu tematikā. Piemēram, sakarināt nokrāsotas veselu olu čaumalas. Lai izpūstu olu, tai nepieciešams augšā un apakšā izbakstīt mazu caurumu un no vienas puses izpūst jēlo olu trauciņā. Pēc tam olu izžāvē un uzmanīgi nokrāso.
Pixabay


Dabas veltes Lieldienu galda un telpu dekorēšanai
8
Bērza tāss: Bieži mežā redzam bērza tāss strēmeles, bet reti kurš iedomāsies, ka šis materiāls noder ne tikai ātrai krāsns iekurināšanai, bet, piemēram, galda un telpu dekorēšanai. Ne velti kādreiz no bērza tāss gatavoja dažādus toverus un citus traukus. Pavisam vienkārši bērza tāsi var izmantot, apliekot mizas strēmeli ap vāzi un nostiprinot ar dekoratīvu lentu. Vāze izskatīsies kā bērza bluķītis, kurā tad var kārtot pavasara ziedus vai izplaucētus zarus.
Pixabay
Meža veltes olu krāsošanai Meža veltes olu krāsošanai   (1)
Kas jāzina par putnu barošanu Kas jāzina par putnu barošanu  
Svētku rotājumu un dāvanu darbnīca no dabīgiem materiāliem pavisam mazajiem Svētku rotājumu un dāvanu darbnīca no dabīgiem materiāliem pavisam mazajiem  
Piešķir spilgtumu un dzīvesprieku savam dārzam Piešķir spilgtumu un dzīvesprieku savam dārzam  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.