Foto: Publicitātes foto

Rīgas cirka arēnā 24. aprīlī izskanēs grupas "QueenTessence" un solista Riharda Saules izveidotā programma, kura balstīta uz leģendārās britu rokgrupas "Queen" muzikālajiem šedevriem.

Mūziķi aicina izbaudīt to 24. aprīlī atjaunotā Rīgas Cirka telpās, dodot iespēju klausītājiem gan dejot, gan iegrimt astoņdesmito gadu mūzikas zelta laiku sajūtās.

Mūzikas projekts "QueenTessence" apvieno septiņus profesionālus mūziķus, kuri piedāvā emocijām bagātu šovu, dodot iespēju piedzīvot roka klasikas atdzīvošanos uz skatuves. Projekta esence un centrs ir harizmātiskais solists Rihards Saule.

Kā norāda mūziķi, atšķirībā no "tribute" jeb piemiņas grupām, kas kopē oriģinālos "Queen" dalībniekus un viņu izpildījumu, projekta "QueenTessence" mūziķi ir pašpietiekami savā muzikālajā un skatuviskajā izpausmē.

"Šī mūzika ir dzīva. Tā runā pati, es esmu tikai kā medijs, caur kuru tā skan. Mēs savos koncertos nemēģinām kopēt leģendāro grupu, mēs esam īsti un patiesi gan pret mūziku, ko izpildām un kurā dzīvojam, gan pret skatītājiem. Tā ir "Queen" mūzikas kvintesence, ar ko vēlamies dalīties ar ikvienu," atklāj mūziķis Rihards Saule.

Mūziķi kopā ar klausītājiem izdzīvo katra skaņdarba stāstu – gan skaudru kāds tas ir skaņdarbā "Bohemian Rhapsody", gan koķetērijas pilno "I Want To Break Free", gan bezrūpīgo "Crazy Little Thing Called Love". Skanēs arī tādas populāras kompozīcijas kā "The Show Must Go On", "Love Of My Life", "Save Me" un citas.

"Queen" ir viena no visu laiku izcilākajām rokgrupām pasaulē un tās rādītā mūzika ir populāra arī šodien. Grupa iekaroja pasauli septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kļūstot par vienu no komerciāli veiksmīgākajām grupām populārās mūzikas vēsturē un atstājot paliekošu ietekmi uz turpmāko rokmūzikas attīstību. Saukta par visu laiku labāko rokgrupu, izpildot mūziku, ar kuru uzaugušas vairākas paaudzes, grupa "Queen" iedvesmojusi un turpina iedvesmot muzikālās apvienības un solo izpildītājus visā pasaulē.

"Queen" mūzikai veltīto šovu 27. aprīlī varēs baudīt arī Līvānu kultūras centrā, bet rudenī, 25. oktobrī, tad būs skatāms Jelgavā. Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" interneta vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!