Foto: Shutterstock

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) vadība nesen saņēmusi anonīmu sūdzību par kādu uzmākšanās gadījumu orķestrī, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esoša informācija.

Lai gan uzmākšanās gadījums esot noticis jau pirms vairākiem gadiem, tas licis reaģēt LNSO vadībai – uz pārrunām izsaukts anonīmajā sūdzībā minētais orķestra darbinieks un tiek strādāts pie dokumenta, kurā būs skaidri noteiktas ētiskās un fiziskās saskares robežas, kas tiks atrunātas arī orķestra darbinieku darba līgumos.

Kā raksta portāls "lsm.lv", divas dažādas sievietes ir žurnālistiem ziņojušas par vienu LNSO darbinieku. Abas sievietes LTV ir zināmas, bet viņu anonimitāte, kā norāda "lsm.lv", tiks saglabāta.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka martā publiski izskanēja informācija par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA). Marta vidū raidījumā "Kāpēc" JVLMA rektors Guntars Prānis norādīja, ka attiecības starp studentiem un pasniedzējiem ir amorālas un akadēmijā notiks atlaišanas.

Saistībā ar liecībām par seksuālām vai romantiskām attiecībām ar studentiem viens JVLMA pasniedzējs ir atstādināts no amata, citam piemērots disciplinārsods.

Konkrētais LNSO darbinieks, par kuru LTV ir saņēmusi vairākas anonīmas sūdzības, ir arī mācībspēks JVLMA, kurā par mācībspēku iespējamu uzmākšanos studentēm policija sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!