Foto: Publicitātes foto

Telekanāla RīgaTV24 realitātes šovs Misija Marss turpina šokēt. Pagājušajā nedēļā Latviju pāršalca ziņa, ka šova dalībnieki ar visai sliktiem panākumiem ķērušies pie sava urīna destilēšanas, un nu viņi beidzot ir spiesti iegūto vielu lietot uzturā.

Realitātes šova stilizētajam kosmosa kuģim jau divas nedēļas ir atslēgta ūdens padeve, un dzīve tajā sasniegusi pa īstam kritisku punktu. Lai tualete nesāktu smirdēt, komanda jau labu laiku nokārtojas maisiņos, par mazgāšanos vispār nav runas, un beidzot beigušies arī dzeramā ūdens krājumi.

Taču sešus jaunos kosmonautus nekas nespēs izsist no sliedēm. Komandas puiši uzbūvējuši aparātu, ar kura palīdzību tiek destilēts urīns. Destilētais urīns sākotnēji kalpoja augu laistīšanai, taču šajā nedēļā dalībniekiem ir jauns uzdevums - katram vienu reizi ir jāizdzer 200 mililitrus jeb krūzīti destilētā urīna.

Kā pirmie drosminieki pie veldzējošās urīna glāzes ķērušies Ralfs, Kajaks un Hasia. Ralfs raksturojot sajūtas, atzinis, ka ūdens garša ir rūgtena, bet dzert var, piebilstot, ka Venden ūdens ir daudz garšīgāks.

Komandai dots uzdevums - lai atgrieztu pilnīgu ūdens padevi, jāizdestilē sešus litrus ūdens tieši no urīna. Šobrīd jaunie talanti no urīna destilējuši jau 3,8 litrus veldzējošās dziras, kas dod cerību uz drīzu mērķa sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!