Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki noskaidrojuši, ka pāri, kuri kopā skatās filmas un vēlāk par tām diskutē, par 50 procentiem retāk izšķiras pirmo trīs attiecību gadu laiku nekā pāri, kuri kino neskatās, vēstī "Women's Health".

Minētais secinājums publicēts žurnālā "Journal of Consulting and Clinical Psychology", apgalvojot, ka kino skatīšanās attiecību nostiprināšanā var sniegt tikpat lielu efektu kā attiecību terapija speciālista vadībā.

Pētījumā piedalījās 200 nejauši izvēlētu pāru, kuri veica trīs atšķirīgus attiecību terapijas veidus – konflikta menedžēšanu, savstarpēju vienam otra iepriecināšanu, regulāri izdarot ko jauku, negaidot atlīdzību, un romantisku filmu skatīšanos, vēlāk diskutējot par tajās aplūkotajām attiecību tēmām.

Rezultātā tika secināts, ka filmu skatīšanās ir tikpat efektīva kā tradicionālās attiecību uzlabošanas metodes. Jāpiebilst, ka tā arī ir krietni patīkamāka nekā terapeita apmeklēšana – pētījuma ietvaros pāri skatījās tādas populāras komēdijas kā "The Five-Year Engagement" un "Meet the Fockers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!