Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir patiesas attiecības un tad ir attiecības, kuras par tādām uzskatām, kaut patiesībā tās ir neīstas un nebalstās uz patiesām jūtām. Lai uzzinātu, vai savienībā ar otru pusīti tu piedzīvo patiesu mīlestību vai arī dzīvo ilūzijās, un saprastu, ko nepatiesu attiecību gadījumā iesākt, ieskaties Huffingtonpost sagatavotajā informācijā.

Attiecības kā svinības

Veselīgās, patiesās attiecībās mēs atļaujamies būt mēs paši, tajā pašā laikā jūtoties tuvi otram cilvēkam. Mēs nebaidāmies darīt to, ko mīlam, jo zinām, ka neviena rīcība nespēs likt mīļotajam no mums novērsties. Šādā savienībā abi cilvēki apzinās sevi, kopā ar otru personu aug un pilnveidojas, kā arī ir atvērti mīlestībai un uzmanībai.

Attiecības ir vienam otra esamības svinēšana, nevis iespēja, kā kaut ko no otra cilvēka iegūt. Īsāk sakot, veselīgā savienībā mēs esam harmoniski - uz vienas nots, atslābināti un mums ir patīkam pavadīt laiku otras personas sabiedrībā.

Dzīvošana ilūzijās

Nepatiesās attiecībās viena vai abas personas ir sapinušās savās emocijās. Ārēji kopā ar otro pusīti veiktās darbības izskatās pēc attiecībām. Piemēram, jūs tiekaties viens ar otra ģimeni un draugiem, pavadāt kopā laiku - apkārtējie jūs uzskata par pāri. Taču patiesībā jūsu starpā nevalda īstas emocijas - vismaz ne tādas, ko varētu dēvēt par harmonijas un mīlestības pilnām.

Pazīmes, pēc kurām atpazīt neīstas attiecības:

Jūs nepārtraukti strīdaties par vienu un to pašu

Viena no pazīmēm, kā noteikt, vai tavas attiecības ir patiesas, ir noteikt, par kādām tēmām jūs savā starpā mēdzat strīdēties. Piemēram, ja tu attopies, ka ar savu partneri nepārtraukti diskutējat par vienu un to pašu problēmu, bet tai tā arī nekad netiek rasts atrisinājums, tā ir zīme, ka attiecības nav tik gludas, kā šķitis iepriekš.

Vēl šajā gadījumā ir vērts apdomāt, vai līdzīga situācija tev nav bijusi arī iepriekšējās attiecībās - ja ievēro, ka visu laiku atkārtojas viens un tas pats, tas liecina, ka tevī pašā mīt kāda neatrisināta problēma, kura ikvienas attiecības ieved negatīvā gultnē un neļauj tev izbaudīt harmoniju.

Tu nejūties droša vai saprasta

Ja esi sapinusies savās jūtās, visticamāk, ka tev ir grūti vai pat neiespējami tās atklāt otrai personai, līdz ar to var rasties nedrošības sajūta, ka partneris tevi līdz galam nesaprot. Tas, ka ir grūti mīļotajam cilvēkam atklāti stāstīt par to, ko jūti, liecina, ka jūsu savienība nebalstās uz godīgumu un atklātību.

Vajadzība pierādīt savu taisnību

Veselīgās attiecībās katra persona apzinās savu lomu un kā prioritāti uzstāda to, ka jums kopā ir jāaug un jāattīstās. Strupceļā nonākušā savienībā esošiem cilvēkiem savukārt ir raksturīgi nemitīgi sacensties par spēka pozīcijām, cenšoties nonākt upura lomā, lai otru varētu uzdot par pāri darītāju. Jāpiebilst, ka šādā cīņā uzvarētāju nav.

Tas vienkārši ir pārāk grūti

Harmoniskās attiecībās atbildību par jebkādiem notikumiem un lēmumiem uzņemas abas personas - kopā tiek nonākts arī pie tā, kā tās risināt. Ja otrs partneris prasa atbildību tikai no tevis, tad tās nav īstas un uz mīlestību balstītas attiecības.

Ko iesākt neīstu attiecību gadījumā:

Fakta atzīšana

Pirmais un pats svarīgākais solis, lai izvairītos no nepatiesu, neveselīgu attiecību veidošanas nākotnē, ir atzīt, ka tu tādās esi šobrīd vai arī kādreiz esi bijusi, citādi tas turpinās būt par kavēkli, lai turpinātu veiksmīgi virzīties uz priekšu.

Pārtrauc attiecības vai strādā pie tām

Kad esi pati sev atzinusi to, ka tava savienība ar otru personu nebalstās uz patiesām jūtām, enerģiju, ko iepriekš veltīji konfliktu risināšanai, pielieto, lai atrastu izeju no konkrētās situācijas. Tu vari beidzot atvērties otram cilvēkam un attiecības pārcelt jaunā fāzē, padarot to par uz patiesām jūtām un domām balstītu savienību, vai arī tās pārtraukt, lai apdomātos un saprastu, kā veiksmīgas, uz mīlestību un harmoniju balstītas attiecības izveidot nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!