Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien sacījis, ka Maskava piepildīs savu solījumus Ukrainai arī tad, ja valsts vadība mainīsies, vēsta "Bloomberg".

Eiropas Savienības un Krievijas samits tika saīsināts no plānotajām divām dienām uz vienu. Abas puses atzina, ka tām ir krasi atšķirīgi viedokļi par protestiem Ukrainā, kas sākās pēc tam, kad valsts izlēma izvēlēties Krievijas piedāvāto aizdevumu un gāzes cenas samazinājumu, nevis vienošanos par tuvināšanos Eiropas Savienībai.

Tam sekoja visai skarbi Eiropas Savienības amatpersonu izteikumi par Krievijas metodēm, izmantojot draudus saglabāt ietekmi bijušajās Padomju republikās.

"Vai mēs mainīsim mūsu vienošanos par aizdevumu un enerģētiku, ja pie varas nāks opozīcija? Nē, mēs to nedarīsim," otrdien Briselē sacīja Putins.

Šodien Ukrainas premjerministrs Viktors Janukovičs ir pieņēmis ministru prezidenta Mikola Azarova un visas ministru kabineta demisiju.

"Delfi" jau vēstīja, ka Krievija piekrita aptuveni par trešdaļu samazināt Ukrainai piegādājamās gāzes cenu. Tāpat Krievija Ukrainas vērtspapīros, lai palīdzētu pārvarēt finanšu krīzi, investēs 15 miljardus dolāru (7,7 miljardus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!