Foto: Saeimas administrācija

Latvija nevar atbalstīt Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu zemniekiem pašiem maksāt par Krievijas embargo negatīvo efektu, šādu viedokli šodien Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē Briselē sarunās par Eiropas Savienības (ES) 2015.gada budžetu paudis finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

"Nenoliedzami saspīlētā situācija austrumu reģionos būtiski ietekmē mūsu valsts uzņēmējus, zemnieku saimniecības, katru iedzīvotāju, tādējādi - visas valsts labklājību. Valsts ir atbildīga par tās labklājību, tāpēc no savas puses nevaram atbalstīt Eiropas Komisijas priekšlikumu zemniekiem pašiem maksāt par Krievijas embargo sekām," norādījis Reirs.

Ministrs vērsis uzmanību, ka attiecībā uz ES 2014.gada budžetu vēl viens bezprecedenta elements šogad ir neapmaksāto rēķinu apjoms kohēzijā. Tādēļ Latvija atbalsta Prezidentūras kompromisa priekšlikumu, tostarp ārkārtas rezerves mobilizēšanu maksājumu iztrūkuma mazināšanai, paziņojumā medijiem informē Finanšu ministrija.

ECOFIN laikā plānots apspriest arī vairākus aktuālus nodokļu politikas jautājumus, kā arī klimata pārmaiņu finansēšanas iespējas attīstības valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!