Foto: LETA

Jau šā gada martā izšķirsies, vai Eiropas Savienība (ES) turpinās piemērot ekonomiskās sankcijas Krievijai un cik lielā mērā tas notiks, otrdien žurnālistiem sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete ("Vienotība").

Viņa pauda, ka ES valstu līderi labi saprot - ja Krievijas ekonomika sabruks, tas radīs smagas sekas arī Eiropas valstu ekonomikai.

"Eiropas lielākajām valstīm var "uzdot nervi", apzinoties, kas notiek ar Krievijas ekonomiku, un es ceru, ka šajā kontekstā nebūs dažādas interesantas starpvalstu vienošanās," sacīja Kalniete.

Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā var tikt apspriests jautājums par sankciju mazināšanu Krievijai, kas šai valstij tika piemērotas saistībā ar krīzi Austrumukrainā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēc tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pirmdien paziņoja, ka sankcijas varētu tikt samazinātas vien gadījumā, ja Krievija pildīt tā dēvētās Minskas vienošanās, bet pretējā gadījumā varētu pat tikt izvērtēta iespēja sankcijas palielināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!