Foto: Valsts policija

Lūgti vērtēt Valsts policijas darbu, Latvijas iedzīvotāji vidēji devuši tiesībsargājošajai iestādei 5,6 punktus desmit baļļu skalā. Salīdzinājumā ar pērno gadu policijas darbs vērtēts mazliet labāk, liecina pētījumu kompānijas TNS un telekompānijas LNT raidījuma "900 sekundes" februārī veiktais pētījums.

Trešā daļa jeb 34% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā pašreizējo Valsts policijas darbu vērtējusi salīdzinoši labi. Šī iedzīvotāju daļa policijas darbu novērtējusi ar septiņiem un vairāk punktiem.

Savukārt 38% iedzīvotāju Valsts policijas darbu vērtējusi viduvēji, piešķirot piecus un sešus punktus no augstākā iespējumā vērtējuma – desmit punktiem. Piektā daļa jeb 22% iedzīvotāju pašreizējam Valsts policijas darbam snieguši sliktu vērtējumu. Viņi likumsargu darbu novērtējuši ar četriem un mazāk punktiem.

Vēl 6% iedzīvotāju konkrētu vērtējumu policijas darbam nav snieguši

Pētījumā iedzīvotāji tika lūgti novērtēt pašreizējo Valsts policijas darbu desmit punktu skalā, kur viens nozīmē "ļoti slikts", bet desmit – "ļoti labs".

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" laikā no 17.februāra līdz 19.februārim. Aptaujā ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 950 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS norāda, ka pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!