Foto: LETA

Drošības policija ir izbeigusi kriminālprocesu par iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās Stalbē par labu partijas “Saskaņa” deputātam Ivaram Zariņam.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Drošības policijā, tā pagājušajā mēnesī izbeigusi vienu no kriminālprocesiem par iespējamiem pārkāpumiem 12.Saeimas vēlēšanu laikā, kas sākts 2014.gada oktobrī.

Kriminālprocesā Drošības policija nopratinājusi gandrīz 70 personas, kā arī īstenojusi tiesas sankcionētu kratīšanu. Taču izmeklēšanā Drošības policijas darbinieki nav ieguvuši pierādījumus pretlikumīgām darbībām.

Līdz ar to šī iemesla dēļ procesa virzītājs pieņēmis lēmumu kriminālprocesu izbeigt, skaidroja Drošības policijā.

Partijas "Saskaņa" frakcijas preses pārstāve Katrīna Iļjinska portālu "Delfi" informēja, ka Drošības policija pērnā gada oktobrī Latvijas Televīzijas (LTV) izskanējušo informāciju par aizdomām par balsu pirkšanu Stalbē izmeklējusi pēc deputāta Zariņa lūguma. Izbeidzot kriminālprocesu, Drošības policija nav atradusi ziņas, kuras norādītu uz iespējamu noziedzīgu nodarījumu, tāpēc LTV pērnā gada 22.oktobrī pārraidītais sižets, kurā izteiktas bažas par iespējamu balsu pirkšanu par labu Ivaram Zariņam, ir bijis nepamatots, norāda "Saskaņa" frakcijas pārstāve.

Iļjinskas publiski izplatītajā paziņojumā deputāts Zariņš paudis pateicību par Drošības policijas kompetenci un rūpīgi veikto darbu, kā arī nožēlu par to, ka "valsts televīzija, publicējot angažētus sižetus, atņem tiesībsargājošām institūcijām laiku un resursus tikai tādēļ, ka kāds nespēj pieņemt citu politisko izvēli un izmanto televīziju kā politiskās izrēķināšanās instrumentu".

"Ja kāds arī ir pārkāpis likumu šajā gadījumā, tad tā ir Stalbes vēlēšanu komisija. Nākot klajā ar nepamatotiem, apmelojošiem publiskiem paziņojumiem, tā ir pārkāpusi pilsoņu tiesības brīvi, tieši un aizklāti paust savu politisko gribu," publiskajā paziņojumā paudis deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!