Foto: LETA
Par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā aizdomās turētais Latvijas pilsonis kurš turēts joprojām atrodas apcietinājumā, portāls “Delfi” uzzināja Drošības policijā.

Jau ziņots, ka 6. septembrī Drošības policija aizturējusi kādu Latvijas pilsoni, kurš tiek turēts aizdomās par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas notiekošā bruņotā konfliktā. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Drošības policija piektdien norādīja, ka ne aizdomās turētā persona, ne tās juridiskais pārstāvis nav pārsūdzējis drošības līdzekli, līdz ar to persona joprojām atrodas apcietinājumā.

2016. gada vasarā Drošības policija ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas septembrī pieņēmušas lēmumu par šīs personas deportēšanu. Pēc deportācijas no Turcijas Drošības policija konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņu aizturējusi.

Šis ir pirmais gadījums, kad aizturēta persona, kura turēta aizdomās par prettiesisku iesaistīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā.

Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā neoficiālā informācija liecināja, ka par karošanu Sīrijā aizturētais Latvijas pilsonis ir jaunietis Mārtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!