Foto: PantherMedia/Scanpix
Ventspilī par kāda sirmgalvja aplaupīšanu aizturēti trīs romu tautības jaunieši, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā, portālu "Delfi" informēja policijā.

24. oktobra naktī kādā dzīvoklī pie sirmgalvja ielauzās trīs vīrieši un nolaupīja mobilo telefonu. Uzbrucēji 77 gadus vecajam vīrietim nodarīja miesas bojājumus. Cietušais pēc notikušā tika nogādāts slimnīcā, bet pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas palaists ārstēties mājās.

Sadarbojoties ar Pašvaldības policiju, uz aizdomu pamata pa karstām pēdām tika aizturētas iespējamās vainīgās personas – visi trīs romu tautības, no kuriem viens vīrietis dzimis 1982.gadā, divi jaunieši - 1995.gadā. Abiem jaunākajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet 1982.gadā dzimušajam tiesa piemērojusi apcietinājumu.

Šis vīrietis jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar citiem līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu nodarījumu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!