Foto: DELFI
Ropažu novada domes deputāts Vladislavs Šlēgelmilhs mežā nelikumīgi norok kāpu, ceturtdien raksta "Latvijas Avīze".

Lasītāji avīzei norādījuši, ka Šlēgelmilham piederošie uzņēmumi SIA "SK 333" un SIA "DBO 333" saimnieko ne tikai sev piederošajā smilšu karjera "Jugla" teritorijā, kur maksimālais iegūstamo smilšu apjoms drīz būs izsmelts, bet arī Rīgas mežiem piederošajā teritorijā. "Latvijas Avīze" norāda, ka karjera dienvidu malā izrakta niša, kas ieiet Rīgas mežu teritorijā.

Turklāt nesen tā ir bijusi vēl dziļāka, bet tagad lielākā daļa aizšķūrēta ar smiltīm un ekskavatori klusi guļ karjera tālajā malā. Ropažu novada būvvalde atzinusi, ka neko nespējot Šlēgelmilham iebilst, jo deputāts ierēdņu prasības ignorē. Tādēļ būvvalde par notiekošo informējusi Valsts vides dienestu un tagad gatavojas vērsties Ģenerālprokuratūrā.

Savukārt Šlēgelmilhs paudis, ka pret viņu ir politisko pretinieku organizēta kampaņa. Attiecības starp viņu kā opozīcijas deputātu un Antona Cibuļska vadīto Ropažu novada domes koalīciju vienmēr bijušas saspringtas. Konflikts saasinājies, kad būvfirma "Merks" Ropažu novada Zaķumuižā sākusi liela objekta celtniecību. "Smiltis šā objekta celtniecībai piegādā apakšuzņēmējs SIA "Jaks", un viņi izvēlējās tās pirkt no manis, nevis no karjera "Bajārgravas", kas it kā piederot pašvaldības apsaimniekošanas uzņēmuma vadītājam Valdim Širantam, bijušajam izpilddirektoram Andrim Sīpolniekam un mērniekam Jānim Blauam. Pieļauju, ka sava interese tajā karjerā ir arī domes priekšsēdētājam Cibuļskim. Vismaz tā pie mums pagastā runā. Būvvaldē viņi ir salikuši savus cilvēkus un tagad dara visu iespējamo, lai man kaitētu," teicis Šlēgelmilhs.

Cibuļskis viņa apgalvoto laikraktam "Latvijas Avīze" gan noliedzis: "Vienīgais, ko mēs vēlamies panākt no Šlēgelmilha kunga, - lai derīgo izrakteņu ieguve notiktu likumīgi, lai tiktu sakārtotas visas atļaujas un maksāti nodokļi. Mēs taču nevaram izlikties neredzot, kas tur notiek".

Šlēgelmilhs arī norādījis, ka meža zemes norakšana nav būtisks kaitējums: "Pagājušogad pie mums notika sacensības "Stipro skrējiens" un viņiem trasē vajadzēja tādu bedri, kur lēkt iekšā un rāpties ārā. Man pie pašas teritorijas robežas bija šīm vajadzībām ļoti piemērota bedre, kas saglabājusies vēl kopš tā laika, kad te bija padomju armijas tanku poligons un pazemes bunkuri. Sacensību vajadzībām to vajadzēja iztīrīt no atkritumiem un nedaudz paplašināt. Nu un, ko tur liegties, sanāca nedaudz ierakties Rīgas mežu teritorijā".

Viņš arī piebildis, ka kokus lielākoties esot nogāzis vējš un rakšana uz karjera robežām notikusi, lai nostiprinātu karjera nogāzi un pasargātu kokus no vēl lielākiem postījumiem. Turklāt mežs drīzumā pilnīgi oficiāli būs viņa īpašumā. Tad to noraks pilnībā, lai tas netraucētu bērnu bagijkrosa trases paplašināšanai.

Šlēgelmilhs Ropažu novada domē ir ievēlēts no Latvijas Zaļās partijas. Viņš uzsvēris, ka nav pārkāpis "zaļo" ideoloģiju. Citās domās gan ir Saeimas deputāte un Zaļās partijas valdes locekle Iveta Grigule, kas sacījusi, ja informācija apstiprināsies, tad aicinās to izskatīt partijas valdē un Ētikas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!