Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, neskatoties uz valdības otrdienas lēmumu ministriem nepiedalīties pasākumos pie Brīvības pieminekļa 16.martā, savu pārliecību nav mainījis – viņš piemiņas pasākumos piedalīsies un dosies arī gājienā.

Cilinskis Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" trešdien sacīja, ka savu nostāju nav mainījis, bet sīkāku informāciju un atbildes uz žurnālistu jautājumiem par šo lēmumu solīja sniegt piektdien.

Jau vēstīts, ka trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V) sacīja, ka par dalību pasākumos lēmums jāpieņem katram ministram individuāli, taču neizslēdza iespēju, ka ministrs, kurš pasākumos piedalīsies, savu amatu zaudēs.

Vaicāta tieši par Cilinska likteni un to, vai viņš tiks atbrīvots no amata, ja pasākumos piedalīsies, Straujuma atbildēja izvairīgi, sakot, ka viņš par savu lēmumu paredzējis informēt piektdien. "Tas, ko Cilinska kungs dara valdībā - es esmu ļoti apmierināta, un man būtu ļoti žēl, ka man būtu jālūdz Cilinska kungs atstāt amatu," sacīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka 16.martā gaidāmi vairāki ar latviešu leģionāru atceres dienu saistīti pasākumi, kuros piedalīsies pretēju viedokļu paudēji. Drošības policija norāda, ka šogad 16.martā gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Kopumā 16.martā plānoti četri pasākumi - biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pēc dievkalpojuma Doma baznīcā no plkst.11 līdz 13 dosies gājienā cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu. "Daugavas Vanagiem" pievienosies arī biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Valdība aicinājusi iedzīvotājus nedoties uz šiem pasākumiem, kā arī paši ministri pieņēmuši lēmumu nepiedalīties šajos pasākumos. Vienīgais ministrs, kurš iepriekš paziņojis, ka dosies gājienā, ir Einars Cilinskis. Viņš arī paudis gatavību savu amatu zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!