Foto: LETA

Diplomātiskajās aprindās neviens netic, ka Minskas pamiers noturēsies, tā trešdien diskusijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

Savukārt politiskās komunikācijas eksperts un Latvijas Universitātes asociētais profesors Ojārs Skudra norādīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins tomēr varētu censties panākt, lai separātisti ievērotu arī Minskas vienošanās politisko pusi, taču, ja Krievijas līderis tomēr kaut kādu iemeslu dēļ izlemšot to neievērot, varētu tikt pastiprinātas pret valsti vērstās ekonomiskās sankcijas. Vienlaikus Skudra uzsvēra, ka sankcijas nav vērstas speciāli pret Krievijas ekonomiku, bet gan saistītas ar konfliktu Austrumukrainā.

Komentējot to vai Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavība ietekmēs politisko vidi valstī, Skudra norādīja: "Šī politiskā slepkavība šajā situācijā neko nemainīs." Savukārt Kalniete piebilda, ka tas situāciju tikai pasliktināšot.

Jau vēstīts, ka 2015. gada 27. februāra vakarā Maskavas centrā Ņemcovs tika nogalināts ar četriem šāvieniem mugurā. 

Vienošanās par pamieru Ukrainā tika panākta pēc teju diennakti ilgām sarunām Minskā, kurās piedalījās Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!