Foto: F64 / Privātais arhīvs / Delfi / F64
Latvijā jau pavisam drīz gaidāms sniegs, bet Ziemeļamerikā šī dabas stihija jau laupījusi dzīvības. "Delfi" atklāj pēdējās nedēļās zem lupas nonākušā uzņēmēja Gulama Gulami biznesa aizkulises. Savukārt saruna ar Zolitūdes traģēdijā bojāgājušās Jūlijas ģimeni šīs nelaimes gadadienas priekšvakarā atgādina, ka zem drupām palikušo ģimenēm traģēdija arvien vēl turpinās. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu trešdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.
Foto: Privātais arhīvs
Apritējis gads kopš 37 gadus vecā Jūlija Burdukēviča tika aprakta zem veikala "Maxima" betona bluķiem. Viņa bija
Zolitūdes traģēdija
s upuris ar pēdējo kārtas numuru – 54. Mammu un audžumammu zaudēja trīs meitenes - Daniela, Diāna un Sņežana, bet vienīgo meitu – pensionāru pāris. Kā aizritējis šis gads un kā dzīvo ģimene pēc smagajiem pārdzīvojumiem, stāsta bojā gājušās Jūlijas mamma Ludmila Larkina, kura ar vīru arī uzņēmušies trīs māsu audzināšanu.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Afgāņu izcelsmes Latvijas pilsoņa Gulama Mohameda Gulami vārds visplašāko rezonansi ieguvis saistībā ar aizdomām par pretlikumīgo Vecrīgas viesnīcu pārņemšanu, iespējamo kukuļdošanu Rīgas apgabaltiesā, "pazudušo" vismaz desmit miljonus eiro vērto kokvilnas kravu, tomēr viņa darījumu partneri ir ne mazākas ievērības cienīgi - vairāki Latvijas miljonāru sarakstos atrodami vārdi un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā apsūdzēts Uzbekistānas pirmās lēdijas māsasdēls, liecina portāla "Delfi" pētījums.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Nedēļas nogalē daudzviet Latvijā jau veidosies bieza sniega sega, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Nacionālās hokeja līgas (
NHL
) klubs Bufalo "
Sabres
", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs
Zemgus Girgensons
, otrdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) savā laukumā pārspējot Sanhosē "
Sharks
".

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas
(KHL) Latvijas klubam Rīgas "
Dinamo
" pievienojies kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjērs, apstiprināja klubs.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Trešdienas rītā Lietuvā atrasts, iespējams, nogalinātas lietuviešu studentes Justīnes Šikšņutes līķis, tādējādi pārtraucot meklēšanas operāciju, kas ilgusi jau kopš svētdienas, ziņo "Delfi.lt".

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Krievija
vēlas "100% garantijas, ka neviens nedomās par Ukrainas pievienošanos
NATO
", otrdien britu raidorganizācijai BBC atklājis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Lasīt vairāk

ASV
Ņujorkas
štatu otrdien piemeklējis neierasti spēcīgs sniegputenis, kas Bufalo laupījis dzīvību četriem cilvēkiem, paziņojušas varasiestādes.

Lasīt vairāk

Trešdien, 19.novembrī, Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos izrāde "Visas viņas grāmatas" - Justīnes Kļavas stāsts par lasīšanu divatā. Izrādes režisors ir
Dmitrijs Petrenko
.

Lasīt vairāk

Tikai jāizbrauc mazliet no Rīgas, jāiekāpj laivā, un jau esi zaļā dabā līdz ausīm – šāds ir jaunais laivošanas maršruts pa Misas upi tepat galvaspilsētas pievārtē, kas iekļuvis Tūrisma attīstības valsts aģentūras konkursa
"Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts"
finālā.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
"
Mercedes-Benz
" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējis jauno "Maybach" modeli, kas gan atšķirībā no līdzšinējā limuzīna būs S-klases limuzīna īpaši greznā modifikācija.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija "
Toyota
" oficiāli prezentējusi sērijveida automobili "Mirai" (nākotne – tulk. no japāņu val.), kas degvielā izmanto ūdeņradi. Turklāt tirdzniecībā Japānā šis spēkrats nonāks jau šāgada 15. decembrī.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Pēdējās nedēļās plašsaziņas līdzekļos un sabiedrībā virmo spraigas diskusijas par partnerattiecību reģistrācijas kārtību un nepieciešamību Latvijā. Tiesā ik pa laikam tiek izskatīti jautājumi par faktiskās civillaulības fakta konstatēšanu, jo Latvijā joprojām ir daudz pāru, kas dzīvo kopā, taču savas attiecības nav oficiāli reģistrējuši. Problēmas sākas tad, ja notiek nelaime un ir jādomā par mantojuma tiesībām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!