Foto: LETA
Šā gada septembrī par apvienošanos paziņoja divi lieli advokātu biroji Baltijā un Baltkrievijā - "Borenius" un "Cobalt" (agrāk Latvijā darbojās kā "Raidla, Lejiņš & Norcous"), tādējādi saasinot konkurenci un piesakot savas ambīcijas uz vēl nozīmīgāku tirgus daļu.

Portāls "Delfi", pēc aģentūras LETA un žurnāla "Jurista Vārds" arhīva datiem, piedāvā ieskatu advokātu biroju apvienošanās darījumos, kas iepriekšējos gados izpelnījušies plašākas sabiedrības ievērību un atspoguļoti medijos.

"Borenius" un "Cobalt"

Pēc apvienošanās jaunajā "Borenius" un "Cobalt" apvienībā visā reģionā praktizēs vairāk nekā 180 advokātu un juristu, un tā turpinās darbu, izmantojot "Cobalt" zīmolu. Latvijas biroja 50 advokātu un juristu komandu vadīs Dace Silava-Tomsone un Lauris Liepa. Latvijas "Cobalt" birojā strādās astoņi partneri - Silava-Tomsone, Liepa, Ģirts Lejiņš, Guntars Zīle, Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Toms Šulmanis, Indriķis Liepa un Gatis Flinters.

Abu biroju pārstāvji kā galveno apvienošanās ieguvumu redz iespēju klientiem nodrošināt vēl lielāku pievienoto vērtību lietu risināšanā. Tas saistīts gan ar vadošo advokātu plašo pieredzi, gan iespēju biroja juridiskajam personālam daudz dziļāk specializēties konkrētās tiesību nozarēs.

Igaunijas "Cobalt" birojā strādās 60 advokātu un juristu komanda, tai skaitā 13 partneri. Lietuvas birojā darbosies 65 juristu un advokātu komanda sešu partneru vadībā. Baltkrievijas birojā praktizē pieci advokāti un juristi.

Advokātu biroju alianse "Ellex"

2015.gada maijā tika vēstīts, ka Baltijā darbu sāk jauna advokātu biroju alianse "Ellex", kas izveidota, apvienojoties vairākiem pazīstamiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas advokātu birojiem. Alianses Latvijas partneris "LAWIN Kļaviņš un Slaidiņš" turpmāk darbosies ar zīmolu "Kļaviņš Ellex".

"Kļaviņš Ellex" galvenais partneris Latvijā Filips Kļaviņš norada, ka šis ir nozīmīgs projekts biroja attīstībai, pie kā ar saviem Baltijas partneriem ir strādāts krietnu laiku. "Projekta mērķis ir vēl vairāk stiprināt mūsu komandas profesionalitāti un jaudu. Tikai uz profesionālo izaugsmi balstīta stratēģija ļaus Latvijas un starptautiskajiem klientiem nemainīgi nodrošināt pasaules standartiem atbilstošas juridiskās konsultācijas," pauda Kļaviņš.

Jaunā alianse Lietuvā, kas līdz šim bija zināma kā "LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiunas", turpmāk darbosies ar zīmolu "Valiunas Ellex". Savukārt Igaunijas partneris būs "Raidla Ellex", līdz šim pazīstams kā "Raidla, Lejiņš&Norcous".

"Kļaviņš Ellex" ir viens no pieredzes bagātākajiem advokātu birojiem Latvijā, kas juridisko pakalpojumu jomā darbojas kopš 1992.gada - savulaik kā "Kļaviņš & Slaidiņš", vēlāk kā LAWIN. Advokātu biroju Latvijā apvieno astoņi partneri, un tajā strādā 54 darbinieki. Iekļaujoties Baltijas advokātu aliansē "Ellex", "Kļaviņš Ellex" kļuvis par vienu no nozīmīgās advokātu biroju alianses pārstāvi Latvijā.

"Letlaw" apvienojas ar "Red"

2013.gada sākumā tika ziņots, ka Latvijas zvērinātu advokātu birojs "Letlaw" apvienojies ar savu ilggadējo partneri Igaunijas advokātu biroju "Red", un abiem birojiem tika dots viens nosaukums - "Red".

Apvienotā biroja galvenie specializācijas virzieni ir komerctiesības, uzņēmumu iegāde un apvienošana, banku un finanšu tiesības, tiesvedība darba tiesības, Eiropas Savienības un konkurences tiesības.

Zvērināta advokāte Kristīne Gaigule-Šāvēja, "Red" partnere Latvijā, abu biroju apvienošanu vērtēja kā nozīmīgu ieguldījumu to izaugsmē: "Ar Igaunijas kolēģiem mūs saista ilgstoša un produktīva sadarbība. Ņemot vērā klientu vajadzības, ko nosaka biznesa attīstības tendences, apvienošanās ar "Red" ir likumsakarīga. Tā ļaus paplašināt mūsu darbību un nodrošināt vēl spēcīgāku atbalstu klientiem, kuru biznesa intereses sniedzas ārpus Latvijas robežām."

"Apvienošanās ir nozīmīgs solis Baltijas tirgus apgūšanā, kas ļaus piedāvāt klientiem integrētus starpvalstu pakalpojumus. Abu biroju ievērojamā pieredze apvienojumā ar profesionalitāti un aizrautību ir lieliska platforma juridiskās palīdzības sniegšanai mūsu klientiem visā Baltijā," norādīja "Red" partneris Igaunijā Antons Sigals.

"BDO Zelmenis&Liberte" pievienojas starptautiskam advokātu tīklam "VARUL"

2013. gada janvārī zvērinātu advokātu birojs "BDO Zelmenis&Liberte" pievienojās starptautiskam advokātu tīklam "VARUL", mainot arī sava biroja nosaukumu uz "VARUL".

Kā tolaik informēja advokātu birojā, šāds lēmums tika pieņemts, lai kļūtu par vienu no vadošajiem juridisko un nodokļu pakalpojumu sniedzējiem Baltijā.

"VARUL" alianse ir dibināta 2009.gadā ar pirmsākumu 1994.gadā Igaunijā. Pašlaik "VARUL" ir starptautisks advokātu tīkls ar birojiem - Tallinā, Tartu, Viļņā un Rīgā. Alianse apvieno vairāk nekā 80 zvērinātus advokātus un juristus, kas specializējas visās Baltijas un Eiropas aktuālajās nozarēs.

"Grunte&Cers" kopā ar Lietuvas un Igaunijas partneriem izveido Baltijas mēroga biroju

2010.gada septembrī vienošanos par apvienošanos un Baltijas mēroga advokātu biroja izveidi parakstīja Latvijas advokātu birojs "Grunte & Cers", Igaunijas birojs "Tark & Co" un Lietuvas "Sutkiene, Pilkauskas & Partneri".

Apvienošanās mērķis bija nostiprināt apvienotā advokātu biroja pozīcijas Baltijas reģionā, un radīt vienu no pieredzes bagātākajiem advokātu birojiem Baltijā. Iepriekš biroji sadarbojās advokātu biroju apvienības "TLS Alliance" ietvaros.

Tika vēstīts, ka jaunajā advokātu birojā praktizēs vairāk nekā 80 advokāti lielākajās Baltijas valstu pilsētās: Rīgā, Viļņā, Tartu un Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!