Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora ārštata padomniece Nelija Jezdakova iesniegusi VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājai Inārai Pētersonei atlūgumu. Pētersone to pieņēmusi, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Līdzšinējā VID ģenerāldirektore Jezdakova no 2013.gada 11.jūlija bija Pētersones padomniece.

Atlūgums iesniegts 19.augustā un no otrdienas, 20.augusta, darba tiesiskās attiecības ar Jezdakovu ir pārtrauktas.

Saskaņā ar VID un Jezdakovas darba līgumu, kas bija spēkā līdz 2013.gada 19. augustam, VID ģenerāldirektora ārštata padomniecei Jezdakovai bija noteikts individuālais darba grafiks, un jāstrādā bija gan darba vietā, gan attālināti.

Par nostrādāto laika periodu Jezdakovai ir aprēķināta darba līgumā noteiktā darba samaksa.

Ņemot vērā, ka Jezdakovas ieņemamais amats - VID ģenerāldirektora ārštata padomniece - nav ierēdņa amats un Jezdakova nav valsts amatpersonas statusā, aprēķinātā atalgojuma apmērs nav izpaužams, taču VID apliecina, ka "tas bija samērīgs un bruto darba samaksa nesasniedza četrciparu skaitli".

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 13.augustā
aizturēja bijušo VID vadītāju Jezdakovu
, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Jezdakovas aizturēšanas iemesls varētu būt saistīts ar kādu PVN izkrāpšanas gadījumu, ceturtdien, norādot uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma".

VID un KNAB šo informāciju līdz šim nav komentējuši un aizturēšanas iemesli līdz šim nav publiskoti.

VID Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Čerņeckis portālam "Delfi" sacīja, ka viņam nav zināms, par kādu kriminālprocesu par PVN izkrāpšanu varētu būt runa, jo nekādas papildus informācijas neesot. Kriminālprocesus par PVN izkrāpšanu un krāpšanu izmeklē tieši VID Finanšu policija.

Attiecībā uz saņemto informāciju par KNAB izmeklēšanu VID finanšu ministram Andrim Vilkam (V) iepriekš nebija informācijas par to, kāds ir izmeklēšanas statuss. "Taču es paļaujos uz KNAB profesionalitāti un pieredzi un gaidu pēc iespējas drīzu rezultātu," ar FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieces Leldes Kauneses starpniecību notikušo komentēja Vilks.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs kategoriski atteicās komentēt šo situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!