Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone netic, ka bijusi dienesta vadītāja Nelija Jezdakova varētu būt iesaistīta tādās lietās, kas izmeklējamas kriminālprocesa ietvaros.

Pētersone ceturtdien žurnālistiem, komentējot izskanējušo informāciju, ka Jezdakovu esot aizturējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), aicināja neizdarīt pārsteidzīgus secinājumus, jo šobrīd KNAB procesuālās darbības esot tikai sākumposmā un nav zināms, kādā statusā Jezdakova varētu būt iesaistīta.

"Uzgāzt cilvēkam samazgu spaini ir viegli," teica Pētersone. Viņa uzsvēra, ka viņas ar Jezdakovu ilgi strādājušas kopā un viņa personīgi netic, ka pret Jezdakovu varētu būt sāktas kādas kriminālprocesuālas darbības.

Pētersone arī atzina, ka ziņas par iespējamo Jezdakovas aizturēšanu ir pārsteigums visam VID kolektīvam un Finanšu ministrijai.

"Pats fakts ir nepatīkams", sacīja Pētersone.

Jautāta, vai Jezdakova saglabās VID vadītājas padomnieces amatu, Pētersone sacīja - ja būs kādas aizdomas, gan Jezdakova pati sapratīs, ka jāatstāj amats.

Kā portālam "Delfi" ar Finanšu ministrijas (FM) Komunikāciju nodaļas vadītāja vietnieces Leldes Kauneses starpniecību darīja zināmu finanšu ministrs Andris Vilks (V), viņam nav informācijas par to, kāds patlaban ir izmeklēšanas statuss, attiecībā uz saņemto informāciju par KNAB izmeklēšanu VID.

"Taču es paļaujos uz KNAB profesionalitāti un pieredzi un gaidu pēc iespējas drīzu rezultātu," uzsver Vilks.

Jezdakova jau no šā gada 11.jūlija ir pieņemta darbā par VID ģenerāldirektora ārštata padomnieci un viņas galvenie darba pienākumi ir saskaņā ar VID ģenerāldirektora uzdevumu līdzdarboties attīstības plānošanas dokumentu, informatīvo ziņojumu un normatīvo aktu projektu izstrādē, sniegt atzinumus par tiem un priekšlikumus to pilnveidošanai, sniegt priekšlikumus VID ģenerāldirektoram VID struktūras optimizācijai un pilnveidošanai, "Delfi" uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā. 

Tāpat viņas pienākumi ir pārstāvēt VID Saeimas komisiju, Ministru kabineta, ministriju, starpinstitūciju un starptautisko komiteju un darba grupu darbā, sanāksmēs, sēdēs, apspriedēs un komisijās saskaņā ar VID ģenerāldirektora uzdevumu vai pilnvarojumu; piedalīties VID apspriedēs, komisijās un darba grupu darbā un citi.

Jau ziņots, ka KNAB šonedēļ aizturējis bijušo VID vadītāju Neliju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākusī informācija.  Pagaidām nav zināms, saistībā ar kādu lietu viņa tika aizturēta.

Jezdakova šovasar finanšu ministram  iesniedza lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar 10.jūliju. Finanšu ministrs atlūgumu pieņēma, un valdība 2.jūlijā nolēma amatpersonu no amata atbrīvot.

VID ģenerāldirektore toreiz ar dienesta Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību  izplatīja komentāru, kurā min, ka ir gandarīta par paveikto. "Esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi," apgalvoja Jezdakova.

Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!