Foto: LETA

Jūrmalas domes ārkārtas sēdē šodien kā vienīgais kandidāts pilsētas mēra amatam tika pieteikts nesen no šī amata gāztais Gatis Truksnis (ZZS).

Viņa opozicionāri pameta domes sēžu zāli, mēģinot "noraut kvorumu", taču tas neizdevās, jo bez Zaļo un zemnieku savienības deputātiem zālē palika arī "Saskaņas centru" pārstāvošā Karina Siņkēviča.

Kopumā Jūrmalas domē ir 15 deputāti. Septiņi no viņiem pārstāv ZZS, kurai attiecīgi pietrūkst vienas balss vairākuma nodrošināšanai. Pārējie astoņi deputāti, kuri pirms pāris nedēļām nobalsoja par Trukšņa atstādināšanu, pārstāv SC - trīs deputāti, "Vienotību" un "Tev, Jūrmalai" - pa diviem, un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - viens deputāts.

Iepriekš izskanēja, ka uz domes priekšsēdētāja amatu varētu būt divi pretendenti, jo ar Truksni grasījās konkurēt "Vienotības" pārstāve Iveta Blaua.

Jau ziņots, ka 13. oktobrī tika sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kurā vairākums deputātu atbalstīja līdzšinējā mēra Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Par Trukšņa atsaukšanu no amata dome lēma pēc tam, kad publiskajā telpā parādījās informācija, ka viņš kopā ar citām personām ir iesaistīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!