Foto: Kadrs no video / LETA / Publicitātes foto / Eunice
Vairākas organizācijas un valstis norādījušas, ka Krievija Sīrijā galvenokārt bombardē Rietumu atbalstīto opozīcijas spēku kontrolētās teritorijas, tikmēr Latvijā ar tiešsaistes kameru aprīkotajā Durbes jūras ērgļu ligzdā šogad izaugušais ērglēns izrādījusies mātīte, nevis tēviņš, kā iepriekš tika uzskatīts - portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktualitātēs Latvijā un pasaulē.

Foto: Kadrs no video
Kopš Krievijas militārās ofensīvas sākuma Sīrijā pagājušās nedēļas trešdienā izskanējusi ļoti pretrunīga informācija par tās mērķiem. Krievijas skatpunktu uz konfliktu, iespējams, skaidro valsts telekanāla "Rossija 24" sestdien, 3. oktobrī, publiskotā karte.

Lasīt vairāk

Ar tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā izaugušais ērglēns, kuru aktīvākie sekotāji iesaukuši par Durbertu, izrādās, ir mātīte.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Loteriju TV šovā "SuperBingo" laimēts šogad lielākais laimests, kura kopsumma veido 366 138 eiro, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Loto" Mārketinga daļas vadītāja Aiga Roziņa.

Lasīt vairāk

Maskavā pirmdien, 5. oktobrī, aizdedzies "Lužņiku" stadions, kas ir viena no arēnām, kurā notiks 2018. gada Pasaules kausa izcīņas spēles, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz Maskavas glābšanas dienestiem.

Lasīt vairāk

Šonedēļ Latvijā gaidāms vēsākais laiks kopš marta, gaisa temperatūra pazemināsies līdz pat -7 grādiem, pārspējot aukstuma rekordus, prognozē sinoptiķi.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Ar Tibetas Sieviešu asociācijas (
Tibetan Women's Association
) locekli un Daramsalas klostera mūķeni Tenzinu Tselhu tiekamies budisma meditācijas centrā "Ganden", kas dēvēts par Tibetas budisma "Gelug" tradīcijas saliņu Rīgā. Latvijā Tenzina viesojas pie draugiem un domubiedriem, kā arī izmanto iespēju apceļot pārējās Baltijas valstis un apmeklēt arī Poliju. Tenzinas galva ir noskūta, riekstu krāsas acis staro neizmērojamā labestībā, un, mani sveicinot, mūķene saņem manas rokas savās šaurajās, siltajās plaukstās, godbijīgi paklanot arī galvu.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Rudenī, laikā, kad baciļi lido visapkārt un bojā kā veselību, tā garastāvokli, nepieciešams efektīvs aizsargs pret saaukstēšanos. Mums tas ir pašmāju zelta dārzenis - sīpols. Ne tikai stiprina imūnsistēmu, bet samazina holesterīna līmeni, uzlabo šūnu funkcijas, uzlabo asinsriti un lielos daudzumos ieteicami diabēta slimniekiem. Par to, kāpēc vēl sīpols pelnījis atzinības vārdus un kāpēc vīriešiem ieteicams ēst tieši ceptus sīpolus, atklās dietoloģe Guna Rijkure.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Pagājis gandrīz jau mēnesis kopš
vairs nešauj. Gandrīz, jo Marjinkas, Krasnogorovkas un Avdijivkas apšaudīšana turpinās, kaut arī ar mazāku intensitāti un ne katru dienu. Tomēr tie ir "sīkumi", salīdzinot ar iepriekš notikušo.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
No 2. līdz 8. oktobrim Baltijas mērogā norisinās "
TopGear
godalgas 2016". Šī konkursa ietvaros no 16 jaunākajiem automobiļiem Baltijas tirgū tiks noteikts ne tikai "TopGear" galvenā titula ieguvējs, bet arī uzvarētāji dažādās nominācijās (sportiskākais, ģimeniskākais u.c.).

Lasīt vairāk

Foto: F64
Jau vairākas dienas Valsts robežsardzes
Daugavpils
pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā
, kā arī
Valsts policijas
telpās, kas atvēlētas nelegāli valstī iekļuvušo izvietošanai, patlaban ir izmitinātas 134 personas un robežsardzei vairs nav brīvu vietu, kur aizturētās personas izmitināt, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Nacionālā filmu festivāla "
Lielais Kristaps
" laikā rītvakar, 6.oktobrī, plkst.19 kinoteātrī "Kino Citadele" notiks dokumentālā kino režisoram un operatoram Rodrigo Rikardam (1941-2014) veltīts piemiņas seanss.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ēģipte
jaunos "Mistral" helikopteru bāzes kuģus varētu papildināt ar 50
Krievijas
"Ka-52K Alligator" kaujas helikopteriem, ziņo portāls "Defense Update".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!