Foto: Saeimas administrācija

Latvijas pienākums ir atbalstīt ukraiņus, un iespēju robežās tas arī tiek darīts, sestdien, uzrunājot studentes Latvijas Universitātes studenšu korporāciju ikgadējā konferencē, paudusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

„Ukraiņi aizstāv arī mūsu neatkarību, un Latvijas pienākums ir viņus atbalstīt. Latvijas valsts savu iespēju robežās kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts to arī dara. Šobrīd Ukrainas uzdevums ir ārkārtīgi smags, atvairot bruņotu agresiju, karadarbību, vienlaikus censties izlabot tās smagās pieļautās kļūdas un mājasdarbus, ko vajadzēja sen izpildīt aizvadītajos divdesmit gados," teikusi Mūrniece, piebilstot, ka arī Latvijai vairāk jādomā par iekšējās drošības stiprināšanu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja atgādinājusi, ka šobrīd dzīvojam informatīvā kara apstākļos: „Vārdu karā par cilvēku prātiem un sirdīm mums jāspēj stāties pretim uzbrucēja garīgajam spiedienam - gan kritiski vērtējot publiskajā telpā rodamo informāciju, gan valstij stiprinot Latvijas informatīvās telpas aizsardzības un attīstības politiku. Esmu gandarīta, ka šis darbs, kas bija nepieciešams jau sen, ir uzsākts un tiek prasmīgi virzīts uz priekšu."

Kā informējas Saeimas preses dienests, Mūrniece savā uzrunā uzsvērusi Valsts prezidenta vēlēšanu un valsts drošības jautājumu nozīmi šodienas situācijā, kad Eiropas drošības situācija ir būtiski mainījusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!