Foto: AFP/Scanpix

Latviju darba vizītē ceturtdien, 20.novembrī, paredzējis apmeklēt NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

NATO ģenerālsekretāra vizīte Latvijā neesot nekas ārkārtējs, sacīja premjere, uzsverot, ka Stoltenbergs pēc stāšanās amatā apmeklējot dalībvalstis, lai spriestu par tālākajiem sadarbības plāniem.

Jau vēstīts, ka bijušais Norvēģijas premjerministrs Stoltenbergs par pasaulē ietekmīgākās militārās alianses ģenerālsekretāru kļuva šī gada 1. oktobrī. Viņš kopš pirmās dienas demonstrē stingru nostāju Krievijas un Ukrainas konfliktā, kā arī nemitīgi pauž atbalstu Baltijas valstu drošības stiprināšanai.

Stoltenbergs savas politiskās karjeras laikā ieņēmis virkni augstu amatu Norvēģijas valdībā. Viņš ir bijis Norvēģijas valdības vadītājs no 2000. līdz 2001. gadam un no 2005. līdz 2013. gadam, liecina Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Stoltenbergs ir NATO 13. ģenerālsekretārs kopš alianses dibināšanas 1949. gadā un pirmais Norvēģijas pārstāvis šajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!