Foto: PantherMedia/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Intervija ar Edvardu Lūkasu: Pie Latvijas ievainojamības esat vainojami tikai jūs paši

Foto: DELFI
"The Economist" vadošais apskatnieks Edvards Lūkass intervijā portālam "Delfi" dalās atmiņās par pirmo vizīti Rīgā, kad lepnā viesnīcā ticis pie asiņainas brūces, kā arī palīdz skaidrot notiekošo Ukrainā. Rīgā viņš šoreiz ieradies, lai Baltijas finanšu forumā vadītu ekspertu diskusiju.

Lasīt vairāk

Kratīšana atstādinātā lidostas drošībnieka Lazdiņa kabinetā bijusi saistībā ar 'NP Foods' procesu

Foto: LETA
Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) veiktā kratīšana no amata atstādinātā lidostas "Rīga" Drošības departamenta priekšnieka Raimonda Lazdiņa kabinetā realizēta kriminālprocesā, kas saistīts ar zvērināta advokāta Mārča Miķelsona un citu ar viņu saistīto personu vēršanos pret SIA "NP Foods" un citiem uzņēmumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Lasīt vairāk

Druviete un 'soctīklotāji' sašutuši par akadēmisko darbu tirgošanu portālā; LU lielu noietu neprognozē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nedēļa aizsākusies ar spraigām diskusijām sociālajos tīklos par to, cik legāla un ētiska ir uzņēmuma "AKCL" prakse vietnē "akademika.lv", piedāvājot iespēju studentiem par noteiktu samaksu sagatavot mācību procesā nepieciešamās esejas, anotācijas, referātus, runas, kā arī pat bakalaura, maģistra un doktora darbus.

Lasīt vairāk

Par 'ābolu tantīšu' trenkāšanu sāk dienesta izmeklēšanu

Par gadījumu, kad Rīgas Pašvaldības policisti ābolus, sēnes un ziedus uz ielas tirgojošām tantiņām izrakstīja soda kvītis un konfiscēja produktus, pirmdien, 22.septembrī, ierosināta dienesta izmeklēšana, portālam "Delfi" pastāstīja galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (SC) pārstāve Laila Ivāna.

Lasīt vairāk

10 iemesli, kāpēc 65 gadu vecumā Brūss Springstīns joprojām 'spridzina'

Foto: Vida Press
Pasaulslavenais amerikāņu rokmūziķis Brūss Frederiks Džozefs Springstīns šodien atzīmē 65 gadu jubileju. Līdzīgi kā daudzi, viņš pēc sava par visu laiku labāko dēvētā albuma "Born in the U.S.A." izdošanas 80. gadu vidū aktivitāti mūzikas laukā pieklusināja. Tomēr nu jau 15 gadus viņš ar jaunu enerģiju ir atgriezies mūzikas dzīvē.

Lasīt vairāk

Apgrozībā nonāk jaunā 10 eiro banknote

Otrdien, 23.septembrī, Latvijā un visā eirozonā nonāk otrās jeb Eiropas sērijas 10 eiro banknote. Jaunajai banknotei ir pastiprināta pretviltošanas drošība un nedaudz mainīts dizains, skaidro Latvijas Banka.

Lasīt vairāk

ANO atsakās skatīt mātes sūdzību pret Latviju par viņas dēla piekaušanu līdz nāvei 1994.gadā

Foto: stock.xchng
Apvienoto Nāciju Organizācijas (
ANO
) Cilvēktiesību komiteja nav pieņēmusi tālākai izskatīšanai pēc būtības mātes sūdzību, kura sūdzējās par Latvijas izmeklēšanas iestāžu rīcību, kas nebija pietiekami efektīvi izmeklējušas viņas dēla nāvi 1994.gadā.

Lasīt vairāk

Foto: Aizvadīts 'Latvijas Gada auto 2015' pirmais rudens brauciens

Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 20. septembrī, notika pirmais rudens testa brauciens. 17 žūrijas biedri ar 14 uz titulu pretendējošiem auto nobrauca pavisam 300 kilometru. Favorīti vēl netika nosaukti, jo vērtētāji vēl diskutē – tas palīdz grūtajam balsošanas procesam, kas sāksies novembrī.

Lasīt vairāk

Latvijā koncertēs Norvēģijas slavenākie sātanisti 'Mayhem'

Foto: Publicitātes foto
Šoruden 6. novembrī Rīgā pirmo reizi ieradīsies norvēģu "otrā viļņa" blekmetāla pamatlicēji, viena no visu laiku visbēdīgāk slavenajām grupām vēsturē — "Mayhem", informē koncerta rīkotāji.

Lasīt vairāk

Pasaules MXGP vicečempions van Horebēks: jauki, ka Nāciju kross notiks Latvijā

Foto: Yamaha Motor Europe N.V.
Beļģijas motokrosa izlases pārstāvis, šāgada pasaules vicečempions Džeremijs van Horebēks priecājas, ka šogad šīs prestižās sacensības notiks Latvijā, Ķeguma trasē, kas beļģu sportistiem esot ļoti parocīga, vēsta Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisijas mājas lapa.

Lasīt vairāk

Rīgas 'Dinamo' uzsāk mājas spēļu sēriju

Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas
(KHL) Latvijas komanda Rīgas "
Dinamo
" otrdien uzsāk savu otro jaunās sezonas mājas spēļu sēriju, samērojot spēkus ar tabulas kaimiņiem Mitišču "
Atlant
".

Lasīt vairāk

Sācies astronomiskais rudens

Foto: Cēsu TIC
Otrdienas rītā plkst.5:29 Latvijā ir sācies astronomiskais rudens.

Lasīt vairāk

TOP 13 izcili gardu un vienkāršu biezzupu receptes, kas noteikti jānobauda

Foto: Shutterstock
Silta biezeņzupa no uzturvielām bagātiem rudens sezonas produktiem būs īstais ēdiens jaukai vakarēšanai ģimenes vai draugu lokā. Biezeņzupas iegūst arvien lielāku popularitāti latviešu virtuvē – rudens sezonā iesakām izmēģināt kādu no šīm izcili gardajām, ātri pagatavojamām un veselīgajām biezeņzupām!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!