Foto: DELFI
Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumus uzdots pildīt Dzintaram Balodim, kurš līdz šim bija šī departamenta direktora biroja vadītājs, portālu “Delfi” informēja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka brauciens uz nekustamā īpašuma gadatirgu "MIPIM 2013" Kannās, Francijā, neveiksmīgi beidzās līdzšinējam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, kurš, pēc neoficiālas informācijas, nebija piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš saslima, bet tad uzrakstīja atlūgumu.

Kā informē Rīgas dome, Balodis  2008.gadā beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā. Viņš ieguvis arī papildus izglītību Valsts administrācijas skolā, Valsts kancelejas organizētās apmācībās par iepirkumu veikšanu, Eiropas Savienības regulu piemērošanu, efektīvu pārmaiņu vadību un citos jautājumos. Bez dzimtās latviešu valodas pārvalda arī angļu un krievu valodu.

Darbu Pilsētas attīstības departamentā Balodis sācis 2012.gadā, līdz tam viņa darba pieredze saistīta ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (bijis Administratīvā departamenta direktors, Teritoriālās sadarbības projektu kontroles departamenta Pārrobežu sadarbības projektu kontroles nodaļas vadītājs) un Lauku atbalsta dienestu, kur strādājis par Projektu kontroles daļas vadītāju, Kontroles departamenta direktora vietnieku un citos amatos.

Jau vēstīts, ka uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC).

Ušakovs iepriekš norādīja, ka "Jansona rīcība un darba rezultāti pēdējās izstādes laikā Kannās ir nepārprotami neatbilstoši ieņemamajam amatam". Tas esot arī viens no iemesliem darba attiecību izbeigšanai, bet Jerošenko nevēlējās komentēt, vai Jansona atlūguma iemesls ir piedzīvotais Kannās. Viņš teica, ka Jansons jau kādu laiku esot runājis par citu darbavietu un saņēmis citu darba piedāvājumu. Jerošenko pieļāva, ka aiziešanas iemesls varētu būt "viss kopā", proti, gan pieminētie piedzīvojumi Kannās, gan arī jauns darba piedāvājums.

Jansona pēcteci plānots izvēlēties pēc profesionāliem principiem.

MIPIM ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasaules nekustamā īpašumu gadatirgiem. Rīgas stendā šogad piedalījās Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, pašvaldības uzņēmumi "Rīgas pilsētbūvnieks" un "Rīgas nami", Rīgas brīvosta, uzņēmumi "New Europe", "Domuss", "RemPro", "Latio" un "Ordo". Rīgas stendā piedalījās arī Liepājas dome.

Rīgas un partneru reprezentācijas mērķis bija veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!