Foto: DELFI

Rīgas domes (RD) Labklājības departaments gatavo projekta pieteikumu "Integrēta pieeja veselības un sociālajiem pakalpojumiem Somijā un Zviedrijā", kura ietvaros departamenta darbinieki brauks pieredzes apmaiņā uz Zviedriju un Somiju, pastāstīja RD Finanšu nodaļas Projektu koordinācijas sektora vadītājs Andris Izinkēvičs.

Projekta mērķis ir sadarbībā ar partneriem iegūt un apmainīties ar pieredzi par labās prakses piemēriem, kā plānot, ieviest un izvērtēt veselības un sociālo pakalpojumu integrācijas procesu, sabiedrības veselības veicināšanas procesu, kā arī par sadarbību ar valsts institūcijām un citām pašvaldībām nacionālā un starptautiskā līmenī, skaidroja Izinkēvičs, vienlaikus uzsverot, ka pateicoties projektam tiktu stiprināta arī starptautiskā sadarbība starp Rīgas pašvaldību un projekta partneriem.

Projektā iekļautās aktivitātes paredz apmeklēt partneru atbildīgās iestādes sabiedrības veselības un sociālās jomas politikas plānošanā, kurās Rīgas pašvaldības speciālistiem sniegs prezentāciju par kompetenču sadalījumu starp nacionālo un pašvaldību līmeni, kā arī atbildību veselības aprūpes un sociālo pakalpojumu jomā.

Tāpat paredzētas pieredzes apmaiņas vizītes uz projekta partnera iestādēm, kurās notiek dažādu iesaistīto organizāciju un speciālistu koordinācija un kopēja sadarbība, lai noskaidrotu, kā pakalpojuma sniedzējs vienojas ar iestādi par finansēšanas modelis, kā likumdošanā tiek noteiktas profesionālās robežas, kurš ir atbildīgais par speciālistu darba koordinēšanu un citus jautājumus.

Paredzētas arī pieredzes apmaiņas vizītes pie partneru pakalpojuma sniedzējiem, kuri nodrošina integrētu pieeju veselības un sociālajiem pakalpojumiem, galda diskusijas ar iestāžu vadītājiem, kā arī speciālistiem, kas strādā ar klientiem un izvērtē viņu vajadzības.

Projektu paredzēts iesniegt Ziemeļu Ministru padomes biroja administrētajā Ziemeļu un Baltijas valstu mobilitātes programmas "Valsts administrācijas" projektu konkursā.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 13 498 eiro apmērā, no kuriem nepieciešamais RD priekšfinansējums ir 1215 eiro un līdzfinansējums ir 5399 eiro apmērā. Projekta īstenošanas laiks ir no 2015.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.decembrim.

Par projekta iesniegšanu 17.martā lems RD Sociālo jautājumu komiteja.

Projekta atbalstīšanas gadījumā jautājumu nosūtīs izskatīšanai RD Pilsētas attīstības komitejai un RD Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!