Foto: Edijs Pālens

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumā "Rīgas satiksme" biļešu kontroliera amatam arvien biežāk piesakās studenti, jo var attiecīgo darbu apvienot ar mācībām, pavēstīja kompānijas preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš klāstīja, ka jauno darbinieku meklēšanai "Rīgas satiksme" publicē sludinājumus uzņēmuma mājaslapā, Nodarbinātības Valsts aģentūras mājaslapā, dažādās darba sludinājumu interneta vietnēs, kā arī sabiedriskā transporta monitoros un sociālajos tīklos, aicinot pretendentus pieteikties darbam "Rīgas satiksmē". Tāpat kompānija aktīvi sadarbojas ar arodskolām un augstākās izglītības iestādēm, kuru audzēkņus aicina iziet praksi "Rīgas satiksmē", tādējādi veicinot perspektīvu pretendentu piesaisti dažādās jomās.

"Arvien biežāk vērojama tendence, ka transporta biļešu kontroliera amatam piesakās studenti, jo var šo darbu apvienot ar mācībām. Transporta biļešu kontrolieru amatā vakances ir, un notiek aktīva pretendentu piesaiste," teica Zaķis.

Savukārt, runājot par autobusu vadītājiem, viņš norādīja, ka uzņēmums aicina pieteikties pretendentus ar jau iegūtu D [95] kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, bet tramvaja un trolejbusa vadītāju apmācību - TRAM un TROL transportlīdzekļa vadītāja apliecības iegūšanai - nepieciešamības gadījumā organizē pati kompānija sadarbībā ar autoskolu.

"Autobusa vadītāja amatā ir vakances, kuru aizpildīšanai šobrīd būtisku šķēršļu nav, taču šo vakanču aizpildīšanu, vērtējot ilgākā laika periodā, ir konstatējami periodi, kuros situācija bija radikāli pretēja un uzņēmumam bija jāmeklē nestandarta risinājumi vakanču aizpildīšanai. (..) Tramvaju un trolejbusu vadītāju skaits šobrīd ir optimāls," sacīja Zaķis.

Pēc "Rīgas satiksmes" preses sekretāra teiktā, sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāju mainība ir salīdzinoši maza, biežāka "kadru rotācija" ir transporta biļešu kontrolieru amatā, kas saistīta ar sarežģītākiem darba apstākļiem (darbs uz ielas, bezbiļetnieku negatīvā attieksme pret kontrolieriem).

"Sabiedriskā transporta līdzekļu vadītāju mainība ir vidēji 13% gadā, savukārt transporta biļešu kontrolieru amatā mainība, vērtējot pēdējos pāris gadus, ir būtiski samazinājusies," piebilda Zaķis.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!