Rugāju novadā notriektajai ķēvei, kurai stipri sadragāta priekškāja, varētu uzlikt protēzi, trešdien ziņo LNT raidījums "900 sekundes".

Jau vēstīts, ka pēc notriekšanas ķēve Maira diennakti bija uz lauka, kur gaidījusi palīdzību. Tagad dzīvnieks nogādāts 330 kilometrus attālajā Ozolnieku novadā un atrodas dzīvnieku aizsardzības biedrības aprūpē.

Latvijas veterinārārstu ieteikums bijis dzīvnieku iemidzināt, taču ārzemju kolēģu viedoklis atšķiras, iesakot Latvijā veikt vēl nebijušu operāciju. "Zirgi uz trīs kājām nedzīvo. Tomēr, ņemot vērā iespēju uzlikt protēzi, ir pieslēgušies vetārsti no Vācijas. Viņi ir ar mieru atbraukt uz Latviju, lai veiktu Mairai operāciju," raidījumam stāstīja dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-ķepā" aktīviste Gundega Bidere.

Kā ziņo LNT, plānots, ka ārzemju kolēģis Latvijā ieradīsies pēc divām nedēļām. Tikmēr biedrības aktīvisti lūdz atsaukties speciālistus, kuri var ieteikt, kā uztaisīt zirgam protēzi.

Bidere norādīja, ka zirgu protezēšanā Latvijai nav pieredzes. Turklāt tas esot ļoti dārgs pasākums. "Tā kā tas ir ilgstošs process, Latvijā parasti izvēlas eitanāziju, tas ir vieglāk un vienkāršāk, lētāk. Citas valstīs protēžu uzlikšana skaitās prestiža. Āfrikā ziloņiem liek protēzes. Kāpēc tad to nevar izdarīt zirgam?" retoriski vaicāja Bidere.

Pēc dzīvnieku aizstāves teiktā cilvēku atsaucība, palīdzot ķēvei atveseļoties, esot milzīga. Patlaban cilvēki saziedojuši jau 3500 eiro. Vienlaikus viņa atzīst, ka operācijas veikšanai ar šo naudu nebūs pietiekami un būs nepieciešama "krietni lielāka summa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!