Foto: stock.xchng

Pēc plašu rezonansi izraisījušā gadījuma ar uzdevumu izkārtojumu centralizētajā angļu valodas eksāmenā vidusskolēniem, kas radīja apjukumu, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē otrdien skatīs jautājumus par centralizēto eksāmenu norisi.

Komisija vadītāja Ina Druviete ("Vienotība") pastāstīja, ka komisija uzklausīs paskaidrojumus par dažām neskaidrībām, kas saistās ar valsts pārbaudījumiem skolas beidzējiem.

"Pie centralizēto eksāmenu jautājuma ir jāpiestrādā ļoti nopietni, tur ir ļoti lielas iespējas uzlabojumiem, arī saziņā ar skolām, skolotājiem un izglītības pārvaldi," uzskata komisijas vadītāja.

Viņa norādīja, ka jau pirms notikušā angļu valodas eksāmenā komisija vēlājās pārrunāt centralizēto eksāmenu norisi tieši šajā gadā un to, kādas izmaiņas ir salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo arī pērn komisijā bijusi saruna par iespējamiem uzlabojumiem centralizēto eksāmenu norisē.

Uz sēdi ir aicināti arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Druviete sacīja, ka komisija ir izteikusi vēlmi, lai šajā sanāksmē piedalītos arī valsts pārbaudījumu departamenta direktore no IZM.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) vēlreiz pārbaudīs visu nākamo vidusskolas eksāmenu uzdevumus, lai neatkārtotos līdzīgi starpgadījumi kā ar angļu valodas eksāmenu, kur jauktā uzdevumu secība radīja apmulsumu daudzos skolēnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!