Foto: LETA
Partija "Saskaņa" šobrīd sabotē izglītības reformu savas priekšvēlēšanu kampaņas dēļ, uzskata partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs, kurš asi nosoda "Saskaņas" politiskās manipulācijas.

Kā ar "Vienotības" preses sekretāres Lailas Timrotas starpniecību norāda Piebalgs, "Saskaņas" deputātus interesē tikai politiskas manipulācijas, nevis skolotāji, cīņa par varu un resursiem Rīgā notiek ciniski uz skolotāju rēķina.

Izglītības ministram Kārlim Šadurskim (V) ir vienprātīgs partijas valdes un Saeimas frakcijas deputātu atbalsts pedagogu algu reformas ieviešanā, uzsver Piebalgs.

Par "Saskaņas" manipulācijām ar skolotāju algām galvaspilsētā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aprēķini saskaņā ar kuriem, piemēram, Rīgas Valsts 1., 2., un 3. ģimnāzijas skolotāju atalgojuma fondā iepriekšējā mēnesī bija jābūt par 9600 eiro vairāk. Tas nozīmētu vidēji 40 eiro pieaugumu katram pedagogam, portālu "Delfi" informēja partijā.

Taču ģimnāzijas šo naudu nav saņēmušas, bet finansējums pieaudzis citām, mazākām izglītības iestādēm. "Izskatās, ka Rīgas dome izlēmusi uz valsts ģimnāziju rēķina papildus finansiāli atbalstīt skolas ar mazu skolēnu skaitu, publiski savu vainu noveļot uz IZM pleciem," teikts partijas paziņojumā medijiem.

Jau vēstīts, ka Rīgā atalgojums samazinājies vairāk nekā 26% pedagogu. Turklāt vairāk nekā 10% skolotāju atalgojums ir samazinājies par vairāk nekā 100 eiro, bet ap 4% skolotāju atalgojums ir samazinājies vairāk nekā par 200 eiro. Piemēram, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā atalgojums ir samazinājies pusei skolotāju.

Savukārt alga palielinājusies 47% Rīgas skolu pedagogu. Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (S) un viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) preses konferencē pirmdien, 17. oktobrī, uzsvēra, ka kāpums iespējams vien tāpēc, ka pašvaldība papildus piešķīra divus miljonus eiro skolotāju algām.

LIZDA 1248 arodorganizācijas apvieno 27 500 izglītības un zinātnes nozarē strādājošos un pensionārus ekonomisko, sociālo un profesionālo tiesību un interešu aizstāvībai. LIZDA sastāvā ir 54% izglītības un zinātnes nozarēs strādājošo.

Tāpat ziņots, ka desmit partijas "Saskaņa" deputāti parakstījuši un iesnieguši Saeimas prezidijā izglītības un zinātnes ministra demisijas pieprasījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!