Foto: LETA

Par partijas „Saskaņa” sarakstu līderiem Saeimas vēlēšanām apstiprināti Jānis Urbanovičs (Rīgā), Andrejs Elksniņš (Latgalē), Ivars Zariņš (Vidzemē), Valērijs Agešins (Kurzemē) un Krišjānis Peters (Zemgalē), trešdien lēma partijas valde, portālu „Delfi” informēja apvienības „Saskaņas centrs” Saeimas frakcijā.

Sadarbojoties ar „Saskaņu", no tās sarakstiem Saeimas vēlēšanās startēs 20 „Gods kalpot Rīgai" pārstāvji, tai skaitā bijušais Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs, bijušais „Rīgas dārzu un parku" vadītājs Agnis Kalnkaziņš, bijušais žurnālists, pašreizējais Rīgas pašvaldības struktūru sabiedrisko attiecību pārstāvis Ivo Kiršblats, „Rīgas satiksmes" valdes locekle Inese Švekle, Futbola federācijas valdes loceklis Vladimirs Žuks, Ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns, žurnālists Edgars Zveja, „Rīgas namu" valdes loceklis Andrejs Kondratjuks  un „Rīgas ūdens" valdes loceklis Vitālijs Aizbalts.

No partijas sarakstiem startēs arī vairāki sabiedrisko organizāciju biedri - arodbiedrības LABA līderis Raimonds Gailis, pretnarkotiku organizācijas Stop drugs aktīvisti Sandris Bergmanis un Andris Morozovs un Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojāgājušo tuvinieku biedrības "Zolitūde 21.11." vadītāja Regīna Ločmele.

Pēc Nila Ušakova aicinājuma vēlēšanās startēs arī pieci Latvijas Sociālistiskās partijas biedri, tostarp Artūrs Rubiks, Raimonds Rubiks un Igors Zujevs, kuri visi trīs jau ir Saeimas deputāti.

Rīgā pirmie pieci kandidāti būs Andrejs Klementjevs, Geduševs,  un Saeimas deputāti Boriss Cilevičs  un Sergejs Mirskis, Vidzemē - Sergejs Dolgopolovs, Kārlis Leiškalns un Saeimas deputāti Jānis Ādamsons un Aleksandrs Sakovskis, Latgalē - Saeimas deputāti Jānis Tutins un Ivans Ribakovs, kā arī Vitālijs Aizbalts un Raimonds Rubiks.

Zemgalē pirmajā pieciniekā būs Vitālijs Orlovs, Rīgas Brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels, Valentīns Grigorjevs un Aizkraukles domes deputāts Nikolajs Sokols,  bet Kurzemes sarakstā pirmie pieci būs Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks un Latvija Džudo federācijas prezidents Raimonds Rublovskis, Saeimas deputāta palīgs Indulis Jankovskis, „Ventamonjaks serviss" ražošanas -tehnoloģiaskās daļas dispečers Aleksejs Medvedevs un Liepājas domes deputāts Romans Miroslavskis.

Partijas sarakstu galīgās versijas un kandidāts, kurš tiks virzīts premjerministra amatam, tiks apstiprināti „Saskaņas" domē 16.jūlijā pulksten 15.

Jau ziņots, ka pēc paša iniciatīvas Saeimas vēlēšanās nepiedalīsies Nikolajs Kabanovs, kurš turpmāk strādās arodbiedrības LABA vadībā. Viņš plāno nodarboties ar starptautiskajiem arodbiedrību sadarbības projektiem, jo Saeimā viņš darbojās Ārlietu komisijā un Eiropas lietu komisijā.

Šī būs pirmā reize, kad partija Saeimas vēlēšanās startēs kā „Saskaņa", nevis partiju apvienība „Saskaņas centrs". Esošajā Saeimā SC pārstāv 30 depuāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!