Foto: LETA

Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) mītošais trimdas latvietis mediķis Aivars Slucis, kurš jau iepriekš izpelnījies plašāku publikas uzmanību ar saviem izteikumiem, kas novērtēti pat kā nacionālo naidu kurinoši, piedāvā apjomīgas prēmijas jauniešiem, kuri uzvarēs konkursā "Kāpēc ir nepieciešama Latvijas dekolonizācija".

Sluča paziņojums, kas izplatīts mikroblogošanas vietnē "Twitter", liecina, ka Sluča rīkotajā konkursā, kurā var pieteikties jaunieši vecumā līdz 28 gadiem, balvas paredzētas no 1000 līdz 5000 eiro. Pirmās vietas ieguvējam Slucis sola 5000 eiro, otrās - 3000 eiro, trešās - 2000 eiro, bet nākamajiem septiņiem - pa 1000 eiro.

Viņš atgādina, ka pirms 20 gadiem jau rīkojis šādu konkursu jauniešiem, bet "šodien, staigājot pa Rīgas ielām, ir skaidrs, ka tāds konkurss ir vēl vairāk vajadzīgs", tāpēc viņš izsludina otro konkursu par šo tēmu. Paredzēts prēmēt 10 labākos darbus. Darbi jāiesniedz līdz 15.septembrim, bet uzvarētājus organizācijas komiteja iecerējusi noteikt un apbalvot novembrī.

Kā atgādina aģentūra LETA, Sluča izteikumus daudzi uzskatījuši par nacionālo naidu kurinošiem. Drošības policija savulaik ir izteikusies, ka tos nevērtēs, jo tie esot skatāmi kā ētiskas dabas jautājums un viedokļa paušana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!