Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi šodien izbeigt darba līgumu ar līdzšinējo Latvijas Radio valdes locekli Jāni Siksni.

Vakar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē tika skatīta Latvijas Radio darbinieku atklātā vēstule par NEPLP organizēto konkursu uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska sēdē sacīja, ka padomei iepriekš ir bijuši konflikti sadarbībā ar Siksni. Tie bijuši saistīti ar pārvaldības un finanšu necaurspīdīgumu Latvijas Radio vadībā.

Šāda informācija Latvijas Radio darbinieku neizpratni vēl tikai palielināja, radot iespaidu, ka Latvijas Radio vadības maiņa ir NEPLP atbilde un vērtējums līdzšinējai Sikšņa darbībai. Tāpēc radio darbinieki vēlas lūgt NEPLP izskaidrot, kas tieši līdz šim nav bijis pareizi vai atbilstīgi sabiedriskā medija attīstības plānam Sikšņa darbībā.

Kā sēdes laikā norādīja Latvijas Radio žurnālists Aidis Tomsons, radio darbiniekiem nav pieņemams veids, kā notikusi vadības maiņa, proti, Latvijas Radio darbinieki līdz vadības maiņai nebija saņēmuši informāciju par pārmetumiem saistībā ar līdzšinējā vadītāja Sikšņa darbību.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants gan atzīmēja, ka Latvijas Radio vadības maiņa noteikti nav NEPLP vērtējums Sikšņa līdzšinējai darbībai, bet gan padomes locekļu balsojums par sabiedriskā medija turpmāko attīstību virzienos, kurus NEPLP vēlas attīstīt straujāk, - satura plānošana, veidošana, mārketings un kopīgu projektu īstenošana ar Latvijas Televīziju, kas, pēc Dimanta domām, līdz šim ir notikusi ļoti gausi.

Kā ziņots, Latvijas Radio darbinieki atklātā vēstulē iepriekš ir aicinājuši rīkot jaunu, atklātu konkursu uz Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatu, bet NEPLP šādu iespēju noraida.

Tikmēr NEPLP norāda - ņemot vērā, ka Latvijas Radio jaunās valdes locekļi amatos stāsies 16.janvārī un viņi vēl nav sevi pierādījuši darbībā, nav nedz tiesiska, nedz racionāla pamata atcelt konkursa rezultātus. Plānots, ka 16.janvārī darba pienākumus sāks pildīt jaunais Latvijas Radio valdes sastāvs - valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!