Foto: Shutterstock
Sanktpēterburgas lidostā lidmašīna no Maskavas trešdien nolēmusi veikt ārkārtas nolaišanos, tikmēr BBC oficiāli apstiprina Klārksona atlaišanu, Jaunciema kapos sprādzienā gājis bojā vīrietis, bet visā Latvijā trešdien ar koncertiem un gājieniem pieminēti deportāciju upuri. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos trešdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Trešdienas pēcpusdienā no Maskavas uz Pēterburgu izlidojušas aviokompānijas "UTair Airlines" pasažieru lidmašīnas "Boeing-737" apkalpe Sanktpēterburgas Pulkovas lidostā nolēmusi veikt ārkārtas nolaišanos, ziņo "RIA Novosti".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Pasaulē populārā britu TV raidījuma "
TopGear
" ("Gāzi grīdā!") vadītāja Džeremija Klārksona līgums netiks pagarināts, paziņojis raidsabiedrības
BBC
ģenerāldirektors Tonijs Hols.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ar piemiņas brīdi Šķirotavas stacijā trešdien tika pieminēti 1949.gada 25.marta deportāciju un komunistiskā genocīda upuri.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien Rīgā Jaunciema kapos eksplodējis spridzeklis un negadījumā gājis bojā 60 gadus vecs vīrietis, liecina atbildīgo dienestu sniegtā informācija.

Lasīt vairāk

Ministru kabineta sesijas laikā otrdien Kijevā aizdomās par korupciju arestēta augsta ranga valsts amatpersona, vēsta ziņu vietne "Ukraine Today".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Nākamajā nedēļā notiks
Gaismas pils
jumta apsekošana, lai būvnieki kopīgi ar projektētāju novērstu izveidojušos sūci, kuru, iespējams, ir izraisījuši putni, portālu "Delfi" informēja "Nacionālās Būvkompāniju apvienības" pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Saeimas
Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā atbalstīto Izglītības likuma grozījumu, kas paredz aizliegt izglītības iestādēs izmantot materiālus, kas var negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko attīstību, mērķis ir pasargāt bērnus no informācijas, kurai tie nav gatavi, pastāstīja grozījumu autore, Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko ("Saskaņa").

Lasīt vairāk

Foto: military-informant.com
Internetā publicētas fotogrāfijas ar tehniku, kas līdzinās jaunās paaudzes Krievijas tankam T-14 "Armata", kura oficiālā izrādīšana paredzēta Uzvaras dienas parādē 9. maijā Maskavā, vēsta ziņu vietne "The Moscow Times".

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases treniņiem pirms pasaules čempionāta pievienojies Rīgas "Dinamo" aizsargs
Krišjānis Rēdlihs
, vēsta
Latvijas Hokeja federācija
(LHF).

Lasīt vairāk

Ukrainas
prezidents
Petro Porošenko
parakstījis dekrētu, lai no amata atbrīvotu Dņepropetrovskas gubernatoru Igoru Kolomoiski, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Mūžībā aizgājusi dzejniece un atdzejotāja, latviešu literatūras popularizētāja Astrīde Ivaska, informēja Latvijas Literatūras centrā.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
ASV pārtikas industrijas giganti "Heinz" un "Kraft Foods" trešdien publiskojuši paziņojumu par apvienošanos, tādējādi izveidojot pasaulē piekto lielāko pārtikas produktu un dzērienu ražošanas kompāniju, liecina abu kompāniju
publicētā informācija.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Prokrievisko kaujinieku pusē Donbasā cīnās arī Kremļa politiku atbalstošā motociklistu kluba "Night Wolves" ("Nakts vilki") biedri, vēsta aģentūra AFP.

Lasīt vairāk

Trešdien – 25.martā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās Asamblejas sesijā tika apstiprināts Latvijas Olimpiskās komitejas budžets 2015.gadam, kur vairāk nekā 70% no sportam plānotajiem finanšu līdzekļiem tiks novirzīta Olimpisko sporta veidu federāciju finansēšanai.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Šīs nedēļas sākumā medijos parādījās traģiska ziņa par
Tallinas
mēra Edgara Savisāra smago slimību - viņa organismā atrasts
streptokoks
un asins saindēšanās dēļ smagi bojāti daudzi orgāni, tai skaitā nieres, bet, lai apturētu saindēšanos, mēram amputēta kāja, ziņoja mediķi. Kas ir šī slimība, kuras sekas ir tik smagas?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!