Foto: LETA

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana apkurei uz iedzīvotāju rēķiniem atstātu nelielu ietekmi, ceturtdien LNT raidījumam "900 sekundes" atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Pie augstajiem apkures rēķiniem ir vainojams dārgais kurināmais, kā arī namu sliktais stāvoklis, kuru varētu uzlabot siltināšana, viedokli pauda ministrs. "Tā situācija, kas ir izveidojusies šobrīd, tiešām ir biedējoša," atzina Sprūdžs, norādot – ēku siltināšana pieredze attālākos novados rāda pozitīvu piemēru.

No galvaspilsētas attālākos novados siltināšanas pieredze ir pozitīva, rāda, ka šādi ir iespējams taupīt, sacīja ministrs. Taču Rīgā, pēc ministra domām, situācija ir ļoti bēdīga, tur daudzdzīvokļu namu siltināšana rit ļoti kūtri un tās veicināšanai nekas netiekot darīts.

Tas, ka parādi par apkuri ir ļoti daudziem cilvēkiem, liecina, ka "kaut kur kautas kas nefunkcionē", bilda ministrs. Taču PVN samazināšana apkurei efektu uz apkures rēķiniem īpaši neatstātu, uzskata Sprūdžs.

Jau ziņot, ka protesta akcijā pie Ministru Kabineta otrdien vairāki simti cilvēku prasīja samazināt pievienotās vērtības nodokli apkurei. Taču ideja atbalstu nav guvusi.

Arī premjers Valdis Dombrovskis norādījis, ka PVN likmes iespējama samazināšana apkurei problēmas nerisinās, jo rēķinus samazinātu mazāk par 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!